Το e-Golf επικράτησε στο Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019

Το e-Golf επικράτησε στο Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά αναδείχτηκε πρώτο στο Hi-Tech EKO Mobility Rally το e-Golf, επίσημη συμμετοχή της Kosmocar.

Μάλιστα το αυτοκίνητο πρώτευσε και σε άλλες δύο επιμέρους κατηγορίες, που είναι η κατανάλωση ενέργειας και regularity, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη 12ετή ιστορία του θεσμού.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της FIA, περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι του FIA E-Rally Regularity Cup και διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.), το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου, στην Αττική. Η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο 4 του μηνός στην πλατεία Κοτζιά και μετά από 300 χιλιόμετρα, η καρό σημαία έπεσε και πάλι στο σημείο όπου τα αυτοκίνητα είχαν αρχίσει τις προσπάθειές τους.

Φέτος ο αγώνας αφορούσε ηλεκτρικά οχήματα αποκλειστικά και οι Άλεξ Στρισέ/Άντριεν ντα Κούνια Μπέλβες, κατέκτησαν, πέραν της νίκης, την πρώτη θέση αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας και την κορυφή στην κατηγορία regularity. Ένα δεύτερο e-Golf, αυτό των Θωμά Παπαπάσχου/Γιάννη Χαρπίδη, νικητές του περσινού αγώνα, κατετάγη δεύτερο.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο 39χρονος Γάλλος οδηγός, που σημειωτέον έχει και μια νίκη στο eRally Monte-Carlo 2018, σημείωσε. «Το έργο μας ήταν μάλλον εύκολο, καθώς είχαμε στη διάθεσή μας ένα μοντέλο που φημίζεται για την ενεργειακή του απόδοση και την ευκολία οδήγησης. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, είχαμε την άνεση να το οδηγήσουμε τόσο στο Eco όσο και στο Normal Mode, γιατί πάνω από όλα μας ενδιέφερε να ευχαριστηθούμε τον αγώνα. Η τιμή των 11,1kWh/100χλμ. που πετύχαμε ως ενεργειακή κατανάλωση, αποδεικνύει ότι θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε σχετικά εύκολα την επίσημη αυτονομία των 300 χιλιομέτρων που δίνει η Volkswagen. Ευχαριστούμε την Kosmocar και τους οργανωτές για τη συνεργασία και τη φιλοξενία, είναι πολύ ωραίο να διαπιστώνουμε ότι και στην Ελλάδα υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση».

Πηγή: Kosmocar Volkswagen

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter