Το έγγραφο που έκανε διεθνώς ρεζίλι την ΕΛ.ΑΣ. για τον Λιβανέζο «αεροπειρατή»

Το έγγραφο που έκανε διεθνώς ρεζίλι την ΕΛ.ΑΣ. για τον Λιβανέζο «αεροπειρατή»

Στη χώρα του βρίσκεται από προχθές ο 65χρονος Λιβανέζος, ο οποίος συνελήφθη στη χώρα μας από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, με την κατηγορία ότι επρόκειτο για καταζητούμενο Λιβανέζο πειρατή.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ, καθώς χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί 100% ότι πρόκειται για τον καταζητούμενο τρομοκράτη η ΕΛ.ΑΣ έβγαλε ανακοίνωση πανηγυρίζοντας για την επιτυχία της.

Δείτε επίσης: Τα ερωτήματα για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ με το Λιβανέζο αεροπειρατή που δεν ήταν… αεροπειρατής

Στις 21 Σεπτεμβρίου απεστάλη έγγραφο της ελληνικής Πρεσβείας στον Λίβανο, σύμφωνα με το οποίο Λιβανέζος αξιωματούχος ενημέρωνε ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός τυγχάνει έγκριτος δημοσιογράφος στον Λίβανο και προφανώς ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω συνωνυμίας» Επίσης το έγγραφο ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε εργαστεί από το 1975 μέχρι και το 2016 στην εφημερίδα As-Safir και ειδικά την περίοδο κατά την οποία είχε γίνει η αεροπειρατεία βρισκόταν στο Νότιο Λίβανο και εργαζόταν για την εφημερίδα.

Το έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει το documentonews.gr, επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Αυτό είναι για να πιστοποιήσω ότι ο Mr Mohammed Ali Saleh έχει εργαστεί ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα «As-Safir» από το 1975 μέχρι την τελευταία έκδοση της «As-Safir» στις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Τα τμήμα έκδοσης επιβεβαιώνει ότι ο Mohammed Ali Saleh εργαζόταν και μας παρείχε με ειδήσεις και δραστηριότητες για την πόλη της Σιδώνας και το νότιο Λίβανο τακτικά και σε καθημερινή βάση και ειδικά μεταξύ των ετών 1985 και 1988 κατά τη διάρκεια της περιόδου της Ισραηλινής κατοχής στο Νότο. Οι ειδήσεις που μας παρείχε συνήθιζαν να δημοσιεύονται στις σελίδες της εφημερίδας και υπέγραφε με το όνομά του».

Επίσης η συνήγορος του 65χρονου, Αναστασία Παναγοπούλου προσκόμισε στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου και πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης με τα οποία φαινόταν ότι ο καταζητούμενος ήταν διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είχε συλληφθεί.

Το ιστορικό της σύλληψης

Ο 65χρονος συνελήφθη στις 19 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου. Επίσης σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στις 19 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη «από την αλληλογραφία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών αστυνομικών Αρχών δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του καθώς οι γερμανικές Αρχές δεν κατείχαν υλικό σήμανσης, ενώ η φωτογραφία που απέστειλαν δεν ήταν συγκρίσιμη, με αυτή του διαβατηρίου του αλλοδαπού».

«Την Παρασκευή 20-09-2019 για τις παραπάνω ενδείξεις μη ταυτοποίησης του συλληφθέντος ατόμου, με το άτομο για το οποίο είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις γερμανικές Αρχές, ενημερώθηκε σχετικά ο αστυνομικός σύνδεσμος της Γερμανίας στην Ελλάδα, ο οποίος και επιβεβαίωσε την έλλειψη υλικού ταυτοποίησης. Για το λόγο αυτό από τον Γερμανό αστυνομικό σύνδεσμο χορηγήθηκε ερωτηματολόγιο, που αφορούσε στο γενεαλογικό δέντρο του αναζητούμενου ατόμου» σημειώνονταν επίσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ στις 24 Σεπτεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είχε ταυτοποιηθεί, κάτι που παραδέχεται στη σημερινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση στις 21 Σεπτεμβρίου. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί βιάστηκαν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση να ειδοποιήσουν για την επιτυχία τους με τη σύλληψη του φερόμενου ως αεροπειρατή, πριν καλά καλά σιγουρευτούν 100% ότι επρόκειτο για τον περιβόητο τρομοκράτη με αποτέλεσμα να εκδοθεί ανακοίνωση για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter