Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Βραβείο στην Σειρά έξη

Το EuroCar Body Award 2017 στην BMW

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo απέσπασε το EuroCar Body Award 2017 για τη δομή του αμαξώματός της.

Είναι η τρίτη φορά που η BMW κατακτά αυτή τη σπουδαία διάκριση για τα καινοτόμα αμαξώματα των μοντέλων της.

Στο ετήσιο συνέδριο κατασκευής οχημάτων που πραγματοποιήθηκε στο Bad Nauheim, η BMW Σειρά 6 Gran Turismo απέσπασε το EuroCar Body Award 2017. Μετά το BMW i8 (2014) και την BMW ΣΒΜειρά 7 (2015), είναι η τρίτη φορά που ένα μοντέλο της εταιρίας κερδίζει τον κορυφαίο τίτλο, σε ένα θεσμό που χρονολογείται από το 2002. Η κριτική επιτροπή που απονέμει το βραβείο στην πιο καινοτόμα δομή αμαξώματος, εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την αποδοτική εξέλιξη και φιλοσοφία παραγωγής, καθώς και από τα οφέλη που απολαμβάνει ο πελάτης.

Η BMW Σειρά 6 Gran Turismo που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο στα τέλη του 2017, τελειοποιεί την αυτοκινητιστική φιλοσοφία την οποία εγκαινίασε η BMW Σειρά 5 Gran Turismo, συνδυάζοντας την άνεση ενός πολυτελούς sedan και την υψηλή αισθητική ενός coupé με απαράμιλλη λειτουργικότητα. Η ευφυής, ελαφριά δομή και η αυξημένη χρήση αλουμινίου και ατσαλιών υψηλής αντοχής στα εξαρτήματα αμαξώματος και πλαισίου, συνετέλεσαν στη μείωση του βάρους της νέας BMW Σειράς 6 Gran Turismo, κατά περίπου 150 kg συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ 44 kg εξοικονομήθηκαν μόνο από το αμάξωμα. Αυτό βελτιώνει σημαντικά και την αεροδυναμική απόδοση.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής υπογράμμισαν κυρίως τις σχεδιαστικές λύσεις που ανέπτυξε η BMW για το πίσω τμήμα: «Βασισμένοι σε ένα μεγάλο, μονοκόμματο πλαίσιο πίσω πόρτας από χυτό αλουμίνιο και σε μία καινοτόμα σχεδίαση που καταργεί την υδρορροή, οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα πολύ μεγάλο, πρακτικό πίσω άνοιγμα με μέγιστη ορατότητα από το πίσω παρμπρίζ – σε συνδυασμό με χώρο αποσκευών αυξημένο κατά 110 L συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο» – σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης για το EuroCar Body Award. Η επιτροπή υπογράμμισε παράλληλα τις προσπάθειες της BMW να μειώσει το βάρος του οχήματος μέσω ευφυούς, ελαφριάς δομής. Και στην περίπτωση αυτή, το αμάξωμα της BMW Σειράς 6 Gran Turismo δημιουργεί νέα πρότυπα, κυρίως χάρη στις πολυάριθμες λεπτομερείς δομικές βελτιώσεις – παρά τις αυστηρότερες απαιτήσεις των δοκιμών σύγκρουσης και τις ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις.

Το εσωτερικό προσφέρει άφθονο χώρο, ενώ η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων εξασφαλίζει άριστη ορατότητα. Τρία καθίσματα κανονικών διαστάσεων πίσω με πλούσιο χώρο για τα πόδια, εξασφαλίζουν άνεση στο ταξίδι, όπως και η ευρυχωρία στην περιοχή της κεφαλής παρά τη χαμηλότερη γραμμή οροφής. Αυτό είναι αποτέλεσμα βελτιστοποίησης του συστήματος καθισμάτων. Η μονοκόμματη πίσω πόρτα της BMW Σειράς 6 Gran Turismo ανοίγει και κλείνει στάνταρ ηλεκτρικά. Ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 610 L και μπορεί να επεκταθεί στα 1800 L με την ηλεκτρική αναδίπλωση των καθισμάτων μέσω τηλεχειρισμού.

Την 19η έκδοση του θεσμού EuroCar Body παρακολούθησαν 550 ειδικοί αμαξώματος στο Bad Nauheim, στην Έσση. Αντικείμενο του συνεδρίου είναι τα τεχνικά πρότυπα των αμαξωμάτων και η παραγωγή τους, καθώς και η ανάδειξη του πιο καινοτόμου αμαξώματος στον κόσμο στο πλαίσιο του διαγωνισμού EuroCarBody Awards. Τα βραβεία αναγνωρίζουν τα πιο προηγμένα, καινοτόμα αμαξώματα μοντέλων μαζικής παραγωγής. Επί τρεις ημέρες, οι ειδικοί συζήτησαν και αξιολόγησαν δώδεκα υποψηφιότητες, βάσει του κελύφους του αμαξώματος και των ολοκληρωμένων μοντέλων. Για πρώτη φορά, υπήρχαν δύο κατηγορίες συμμετοχών – μία για μοντέλα μεγάλου όγκου παραγωγής και η άλλη για premium οχήματα.

Η BMW Σειρά 6 Gran Turismo στο τέλος δεν απέσπασε μόνο το EuroCar Body Award για την premium κατηγορία αλλά συγκέντρωσε και την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τους ανταγωνιστές της. Η 1η θέση της BMW 6 Gran Turismo σε τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες τεχνικής αξιολόγησης, αποτέλεσε τη βάση για μία καθαρή, σαρωτική νίκη: τεχνικά, υπερείχε του ανταγωνισμού σε εξέλιξη και δομή, σε απόδοση παραγωγής και ως προς τα οφέλη των πελατών, συγκεντρώνοντας συνολικά 39.10 βαθμούς με άριστα το 50. Το σκορ αυτό την έφερε πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.