Το Fiat 500 στη Νέα Υόρκη

Το Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης είδε από κοντά ένα συλλεκτικό Fiat 500 Serie F, το οποίο και θα κοσμεί πλέον τη συλλογή του.

Η ένταξη του μοντέλου στη συλλογή του Μουσείου, επιβεβαιώνει την ιστορική του αξία, καθώς παρήχθη την περίοδο 1965-1972. Αποτελεί την πιο δημοφιλή σειρά του μοντέλου και μαζί με τις υπόλοιπες (Sport, D, L, R), περισσότερα από 4.000.000 μοντέλα πέρασαν από τη γραμμή παραγωγής από το 1957 έως το 1975.

Μαζί με τις σύγχρονες εκδόσεις, ο αριθμός των Fiat 500 που έχουν παραχθεί, ανέρχεται στα 6.000.000 και πάνω.

Το Fiat 500 λανσαρίστηκε το 1957 και σχεδιάστηκε από τον Ντάντε Τζιακόζα. Η βασική ιδέα στη μεταπολεμική Ευρώπη, ήταν να διατεθεί ένα αυτοκίνητο προσιτό για όλους, με τον Τζιακόζα να σχεδιάζει ένα όχημα το οποίο ήταν ικανό να φιλοξενήσει τέσσερις ενήλικες. Ξεχωριστό χαρακτήρα στο μοντέλο έδινε η υφασμάτινη οροφή του, που την ίδια στιγμή μείωνε τη χρήση χάλυβα, που τότε ήταν εξαιρετικά ακριβό υλικό.

Πηγή: Fiat

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.