Το Fiat Panda CNG είναι πραγματικός φίλος του περιβάλλοντος

Το Fiat Panda CNG είναι πραγματικός φίλος του περιβάλλοντος

Η φιλικότητα του μοντέλου της Fiat προς το περιβάλλον συγκρίνεται με αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, ωστόσο το Panda CNG ξεχωρίζει επίσης και για την οικονομία, αλλά και για την πρακτικότητά του.

Το φυσικό αέριο (CNG) αποτελεί το φιλικότερο προς το περιβάλλον καύσιμο και εκπέμπει σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό ρύπων σε σχέση με τη βενζίνη το πετρέλαιο και το υγραέριο. Η Fiat από τη μεριά της, έχει διαθέσει παραπάνω από 750.000 οχήματα CNG, με το δημοφιλέστερο να είναι το Panda CNG.

Εκπέμπει λιγότερο CO2 κατά 25%, ενώ εξαιρετικά χαμηλότερες είναι και οι εκπομπές NOx και CO. Τέλος, μηδενικές είναι και οι εκπομπές σωματιδίων, καθώς το φυσικό αέριο δεν περιέχει στη σύνθεσή του θείο.

Ο εξαιρετικός χαρακτήρας του Panda CNG, που εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Twinair απόδοσης 80 ίππων, αποδείχτηκε και στις δοκιμές του γερμανικού οργανισμού ADAC. Σε αυτές, το Panda CNG ήταν το μοναδικό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, που απέσπασε πέντε αστέρια. Τα υπόλοιπα έξι αυτοκίνητα που πέτυχαν τη μέγιστη βαθμολογία, ήταν όλα αμιγώς ηλεκτρικά, αρκετά ακριβότερα από το Panda, ενώ η αυτονομία τους κυμαινόταν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Το Panda CNG λοιπόν, είναι ένα όχημα φιλικό προς το περιβάλλον, αντιστοίχως με ένα ηλεκτρικό, ενώ παράλληλα διατηρεί τον πρακτικό και προσιτό του χαρακτήρα. Διαθέτει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων, χάρη στις δεξαμενές φυσικού αερίου 12 κιλών και το ρεζερβουάρ 35 λίτρων, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο οικονομία της τάξης των τριών ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

Οι τιμές στη χώρα μας αρχίζουν από τα 11.990 ευρώ και το μοντέλο καλύπτεται με πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και πέντε χρόνια οδική βοήθεια.

Πηγή: Fiat

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter