Το Ισραήλ δεν θα ερευνήσει τη δολοφονία της Σιρίν Αμπού Άκλεχ

Το Ισραήλ δεν θα ερευνήσει τη δολοφονία της Σιρίν Αμπού Άκλεχ

Οι ισραηλινές αρχές δεν σχεδιάζουν να ερευνήσουν τη δολοφονία της δημοσιογράφου του AlJazeera, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα η οικογένειά της να επαναλάβει την έκκλησή της για ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τη δολοφονία της.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Στρατιωτικής Αστυνομίας του Ισραήλ πιστεύει ότι μια έρευνα που αντιμετωπίζει τους Ισραηλινούς στρατιώτες ως ύποπτους θα οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις εντός της ισραηλινής κοινωνίας, ανέφερε την Πέμπτη η ισραηλινή εφημερίδα Ha’aretz, αναφορά που επιβεβαίωσε και η Jerusalem Post.

«Αυτό το περιμέναμε»

Ως απάντηση στην αναφορά, η οικογένεια της Αμπού Άκλεχ είπε ότι δεν εξεπλάγη από το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός δεν επιθυμεί να ερευνήσει τον θάνατό της.

«Αυτό το περιμέναμε από την ισραηλινή πλευρά. Γι’ αυτό δεν θέλαμε να συμμετάσχουν στην έρευνα. Θέλουμε να λογοδοτήσει όποιος ευθύνεται για αυτές τις πράξεις», ανέφερε η οικογένεια της Άκλεχ σε δήλωση της στο AlJazeera.

Υπενθυμίζεται πως η 51χρονη Αμπού Άκλεχ, σκοτώθηκε από ισραηλινό στρατιώτη την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με μάρτυρες και συναδέλφους που ήταν παρόντες όταν πυροβολήθηκε ενώ κάλυπτε μια ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη. Η οικογένεια της Αμπού Άκλεχ έλαβε διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι η δολοφονία της θα ερευνηθεί.

Διαβάστε επίσης: RSF για τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Al Jazeera: «Σοβαρή παραβίαση των Συμβάσεων της Γενεύης»

Το Ισραήλ κατηγορούσε τους Παλαιστίνιους

Οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν αρχικά ότι Παλαιστίνιοι μαχητές ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατό της, κυκλοφορώντας ένα βίντεο που έδειχνε Παλαιστίνιους να πυροβολούν σε ένα δρομάκι.

Ωστόσο, ερευνητές από την ισραηλινή ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων B’Τselem εντόπισαν ότι το σημείο όπου γυρίστηκε το βίντεο ήταν 300 μέτρα μακριά και χωρίς οπτική επαφή από την τοποθεσία όπου πυροβολήθηκε η Αμπού Άκλεχ.

To τμήμα επαλήθευσης και παρακολούθησης ειδήσεων του AlJazeera διεξήγαγε επίσης έρευνα και κατέληξε σε παρόμοιο συμπέρασμα, με αποτέλεσμα οι ισραηλινές αρχές να υπαναχωρήσουν από την αρχική θέση τους και να ανακοινώσουν ότι θα ξεκινήσουν τελικά έρευνα για τη δολοφονία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter