Βίντεο – σοκ: Η συγκλονιστική στιγμή της εκτέλεσης της δημοσιογράφου του Al Jazeera

Βίντεο – σοκ: Η συγκλονιστική στιγμή της εκτέλεσης της δημοσιογράφου του Al Jazeera

Σοκάρει η εκτέλεση, από σφαίρα ισραηλινού, της Ιορδανής δημοσιογράφου του Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, 51 ετών που κάλυπτε επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στο στρατόπεδο προσφύγων στην Τζενίν. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, η ρεπόρτερ, μια από τις πιο γνωστές του Al Jazeera, χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι και συγκεκριμένα στο πρόσωπο.

Δείτε επίσης: Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι γνωστή δημοσιογράφο του Al Jazeera

Ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Αλί Σαμόντι της παλαιστινιακής εφημερίδας Αλ Κουντς («Ιερουσαλήμ» στα αραβικά) τραυματίστηκε επίσης από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο, στοιχείο που επιβεβαίωσε και φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Το Al Jazeera δημοσίευσε εικόνες που καταγράφηκαν λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου, που δείχνουν ότι τόσο η ίδια όσο και οι γύρω της φορούσαν τα διακριτικά που έδειχναν ότι είναι δημοσιογράφος.

 

Έναν χρόνο μετά την καταστροφή των γραφείων του Al Jazeera στη Γάζα

Η τραγική δολοφονία της δημοσιογράφου καταγράφηκε έναν χρόνο μετά την καταστροφή της πολυκατοικίας Τζαλάα, όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά στον θύλακα.

Δείτε επίσης: Γάζα: Κατέρρευσε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς το κτίριο όπου στεγάζονται το Associated Press και το Al Jazeera

Από την 22η Μαρτίου, στο Ισραήλ έχει διαπραχθεί σειρά επιθέσεων με τουλάχιστον 18 νεκρούς. Αντιδρώντας, ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει σειρά επιδρομών στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως στον τομέα της Τζενίν, προπυργίου διαφόρων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

Πλήθος κόσμου και απέραντος θρήνος στην κηδεία της:

Εικόνα -σοκ:

«Νίπτουν τας χείρας τους» οι Ισραηλινοί

Όπως επισημαίνει το Koutipandoras.gr, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την πραγματικότητα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως η δημοσιογράφος μπορεί να σκοτώθηκε από πυρά παλαιστινίων μαχητών, καθώς εξελισσόταν μάχη.

Ο ισραηλινός στρατός, αναγνωρίζοντας πως οι δυνάμεις του ανταπέδωσαν τα «μαζικά» πυρά που δέχθηκαν στην Τζενίν, κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους, ανέφερε πως «υπάρχει πιθανότητα, που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, να χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι, πιθανόν από παλαιστίνιους ενόπλους».

«Μπορείτε να μας αφήσετε να δουλέψουμε;»

Παράλληλα, βίντεο αποτυπώνει στιγμές κατά τις οποίες η δημοσιογράφος είχε παρενοχληθεί από ισραηλινούς στρατιώτες ενώ έκανε live μετάδοση.

 

Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου

Η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στα παλαιστινιακά εδάφη, η Shireen Abu Akleh, δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ» από τις ισραηλινές δυνάμεις την ώρα που κάλυπτε συγκρούσεις στη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ.

«Σε αυτό που πρόκειται ξεκάθαρα για φόνο, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δολοφόνησαν εν ψυχρώ την ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Παλαιστίνη, τη Shireen Abu Akleh, η οποία έγινε στόχος πραγματικών σφαιρών νωρίς σήμερα το πρωί», επεσήμανε το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, η Λολουάχ αλ Χάτερ, τόνισε ότι η δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο πρόσωπο».

«Η ισραηλινή κατοχή σκότωσε μία δημοσιογράφο του Al Jazeera, τη Shireen Abu Akleh, ρίχνοντάς της μια σφαίρα στο πρόσωπο την ώρα που φορούσε γιλέκο με τη λέξη “ press” και κράνος. Κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν. Αυτή η τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ», τόνισε η αλ Χάτερ στο Twitter.

Ο βομβαρδισμός των γραφείων του Al Jazeera και του AP

Τον Μάιο του 2021, και συγκεκριμένα στις 15 του μήνα, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το κτίριο, 12-13 ορόφων, όπου στεγάζονταν τα κεντρικά του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Al-Jazeera και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP) στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσέφυγε η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ, IFJ), μετά την ισοπέδωση του κτιρίου που στέγαζε τα γραφεία του δικτύου Αλ Τζαζίρα και του πρακτορείου ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες, στη Γάζα, ζητώντας να ληφθούν μέτρα κατά της συστηματικής στοχοποίησης και φίμωσης των δημοσιογράφων στη Γάζα, από την κυβέρνηση Νετανιάχου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους το συγκεκριμένο κτίριο που στεγάζει μέσα ενημέρωσης είναι τρίτο που γίνεται στόχος του ισραηλινού στρατού από την στιγμή που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες ενώ παράλληλα πάνω από 30 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί ενώ πολλοί δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter