Το Jeep Grand Cherokee Trackhawk πέτυχε ρεκόρ ταχύτητας στη λίμνη Βαϊκάλη

Το αυτοκίνητο κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας στην κατηγορία του στο πάγο της λίμνης και αναγνωρίστηκε από τη FIA, αλλά και από τη ρωσική ομοσπονδία αυτοκινήτου.

Στον πάγο της λίμνης Βαϊκάλης παρευρέθηκε το SUV της Jeep, Grand Cherokee Trackhawk. Εφοδιαζόμενο με τον 6,2 λίτρων V8 κινητήρα, ισχύος 710 ίππων, μπόρεσε να αναπτύξει ανώτατη μέση ταχύτητα της τάξης των 257 χ.α.ω. σε απόσταση ενός χιλιομέτρου με ρολαριστή εκκίνηση και από στατική, πάνω από 100 (μέση ωριαία). Αυτή η επίδοση, είναι η καλύτερη στην κατηγορία SUV. Η ανώτατη ταχύτητα που ανέπτυξε, ανήλθε στα 280. Το αυτοκίνητο έχει επιτάχυνση 3,7δλ. για τα πρώτα 100 χ.α.ω., με την ανώτατη ταχύτητα να είναι 290.

Λόγω του γεγονότος πως το πρωί εμφανίστηκε ένα ελαφρύ στρώμα νερού πάνω από τον πάγο, κάτι το οποίο μειώνει την πρόσφυση, το αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε όμορφα τόσο και σε συνθήκες πέδησης, χάρη του συστήματος της Brembo.

Επίσης, η πρόσφυση ενισχύθηκε από το σύστημα 4κίνησης Quadra-Trac, από το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και από το σύστημα Selec-Track, το οποίο περιλαμβάνει πέντε προγράμματα οδήγησης, όπως είναι τα Auto, Sport, Track, Snow και Tow.

Πριν το εγχείρημα, αφαιρέθηκαν όλα τα περιττά αντικείμενα από το αυτοκίνητο, ενώ η δεξαμενή καυσίμου περιείχε την επαρκή ποσότητα για τη διάνυση της απόστασης.

Αξίζει να τονιστεί πως και στις δύο περιπτώσεις, οι οδηγοί πραγματοποίησαν δύο περάσματα αντίθετης κατεύθυνσης και πως η συνολική απόσταση που κάλυψε το αυτοκίνητο, ήταν 12 χιλιόμετρα.

Τα περάσματα έγιναν υπό την εποπτεία της FIA, ενώ η επίδοση καταγράφηκε στο επίσημο βιβλίο ρεκόρ της Ρωσίας.

Πηγή: Jeep

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.