Το ΚΙΝΑΛ απαντά στην Ιερά Σύνοδο: Η συζήτηση για τις αμβλώσεις έχει κλείσει

Το ΚΙΝΑΛ απαντά στην Ιερά Σύνοδο: Η συζήτηση για τις αμβλώσεις έχει κλείσει

«Πόρτα» από το ΚΙΝΑΛ στο θέμα των αμβλώσεων μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να θεσμοθετήσει ημέρα του «αγέννητου παιδιού»

«Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία υιοθετεί πρόταση ακραίων οργανώσεων για το “αγέννητο παιδί”, συνιστά επιστροφή σε οπισθοδρομικές και ξεπερασμένες αντιλήψεις, που πολέμησαν οι προηγούμενες γενιές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

«Στην Ελλάδα η συζήτηση για τις αμβλώσεις έχει τελειώσει μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης και την προστασία της υγείας της γυναίκας. Και αυτό το δικαίωμα της γυναίκας δεν αμφισβητείται σε μια σύγχρονη κοινωνία.»

Διαβάστε επίσης: Ανθρώπινα δικαιώματα στον ιστό των «μουλάδων» της Ιεράς Συνόδου – Απίστευτη ανακοίνωση για θέσπιση μέρας «αγέννητου παιδιού» (Photo)

Όλη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

«Στην Ελλάδα η συζήτηση για τις αμβλώσεις έχει τελειώσει μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης και την προστασία της υγείας της γυναίκας. Και αυτό το δικαίωμα της γυναίκας δεν αμφισβητείται σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία υιοθετεί πρόταση ακραίων οργανώσεων για το «αγέννητο παιδί», συνιστά επιστροφή σε οπισθοδρομικές και ξεπερασμένες αντιλήψεις, που πολέμησαν οι προηγούμενες γενιές.

Καλούμε την Ιερά Σύνοδο να ακυρώσει μια απόφαση που όχι μόνο προσβάλλει τις γυναίκες, αλλά και αποκόπτει τη θρησκεία από τις σύγχρονες κοινωνικές αντιλήψεις.

Αναρωτιόμαστε ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης και της ΝΔ επί του θέματος. Σε αυτό το θέμα η σιωπή δεν είναι χρυσός.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter