Το Μαξίμου δεν… βλέπει την «υπαρξιακή απειλή» που έδειξε ο Νίκος Δένδιας

Το Μαξίμου δεν… βλέπει την «υπαρξιακή απειλή» που έδειξε ο Νίκος Δένδιας
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας (EUROKINISSI)

Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, περί της «υπαρξιακής απειλής» που αντιμετωπίζει η χώρα από την Τουρκία, εάν και ο υπουργός Εξωτερικών, καλωσόρισε με απόλυτο τρόπο τους χαμηλούς τόνους και το καλύτερο κλίμα που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε σχετικά: Νέο «χτύπημα» Δένδια σε Μητσοτάκη: «Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή»

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Documentonews, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «η χώρα μας δεν είναι αφελής. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι, παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη φάση διαλόγου με την Τουρκία, έχει αλλάξει το γεγονός, ότι έχει σταματήσει να υφίσταται η ύπαρξη συγκεκριμένων διαφορών. Μία είναι η διαφορά, ο καθορισμός ΑΟΖ. και υφαλοκρηπίδας και πολλών διαφωνιών με τη γείτονα χώρα».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «αποτυπώθηκαν αυτές οι διαφορές με πολύ καθαρό τρόπο και από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τις διατύπωσε δυνατά και καθαρά τις ελληνικές θέσεις και στην τελευταία του επίσκεψη στην Άγκυρα. Όταν, λοιπόν, αποτυπώνονται οι θέσεις αυτές, οι οποίες είναι διαφορετικές, σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση και συμφωνία. Αλλιώς, δεν θα υπήρχε και η ανάγκη διαλόγου για την εξομάλυνση της κατάστασης. Αλλά εμείς, σταθερά πιστεύουμε ότι ο διάλογος έχει απτά αποτελέσματα, έχει χειροπιαστά αποτελέσματα και για τις δύο χώρες».

Δένδιας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας»

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή (17/5) ο υπουργός Εξωτερικών είχε πει, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Τουρκία, ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές. Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα».

Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι «βεβαίως, η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από τη Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες. Θα προέλθει από μια χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο ΑΕΠ που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαρινάκη: Απολύτως προσβλητικό προς τον ελληνικό λαό να κουνάει το δάχτυλο

Politico: Ποιοι μπορεί να είναι οι αντικαταστάτες του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του Επιτρόπου;

Αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία κοινοβουλευτική «μάχη» πριν τις κάλπες: Το ΓΛΚ, η επιστολή στην Ούρσουλα και η Χάγη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter