Το Μαξίμου προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα περί «ανήξερου» Μητσοτάκη

Το Μαξίμου προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα περί «ανήξερου» Μητσοτάκη

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της δικής του δήλωσης την Τρίτη περί άγνοιας του Κυριάκου Μητσοτάκη για και της αδιέξοδης επικοινωνιακής γραμμής του «ανήξερου» πρωθυπουργού επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την Πέμπτη, προδίδοντας έτσι τον πανικό που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου στη μανιασμένη του προσπάθεια να βγάλει «εκτός κάδρου» τον πρωθυπουργό.

Την Τρίτη νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα. Ο Γιάννης Οικονόμου από τηλεοράσεως επιχείρησε να φιλοτεχνήσει για μία ακόμα φορά το προφίλ ενός Κυριάκου Μητσοτάκη που «δεν γνώριζε», αυτή τη φορά για τα τρένα και την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου. Η «υπεράσπιση» αυτή του πρωθυπουργού ήρθε να προστεθεί στην άγνοια που δήλωσε για τις υποκλοπές παρά την εποπτεία της ΕΥΠ που πήρε από την πρώτη στιγμή διακυβέρνησής του. Η οποία τότε ακολούθησε την άγνοια για τη μελέτη Τσιόδρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ που ο ίδιος υποστήριζε πως δεν είχε παραλάβει, παρότι υπήρχε στο συρτάρι του Μεγάρου Μαξίμο. Ενδιάμεσα ήρθε και η… άγνοια πως μπορεί να χιονίσει μέρα-μεσημέρι, που επικαλέστηκε στον χιονιά-τραγέλαφο της Αττικής τον περσινό χειμώνα.

«Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Εγώ αυτό που θα σας πω, χωρίς να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου είναι ότι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν. Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος […]. Όλες οι αλυσίδες που εμπλέκονται έχουν την ευθύνη. Υπάρχει και πολιτική ευθύνη που αναλήφθηκε ακριβώς αυτό. Προφανώς όφειλαν να ήξεραν αυτό το μπάχαλο, αυτό το χάος σε ό,τι αφορά στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού στον ΟΣΕ» ανέφερε μεταξύ άλλων την περασμένη Τρίτη ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ενώ σε άλλο σημείο έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρος.

«Η εικόνα αυτή της διάλυσης που αναδείχθηκε μέσα από το δυστύχημα με τον πιο τραγικό τρόπο σε επίπεδο κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ. Δεν είχε μεταφερθεί από τον ΟΣΕ στο υπουργείο; Δεν είχε μεταφερθεί από τα κατώτερα κλιμάκια του ΟΣΕ στη διοίκηση του ΟΣΕ; Θα αποδειχθεί. Όφειλαν να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι με τον ΟΣΕ ότι υπάρχει αυτό το μαύρο χάλι κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να είναι ανεκτό. Μιλάμε για παθογένεια» συμπλήρωσε, βάζοντας στο στόχαστρο του Κυρ. Μητσοτάκη τον Κώστα Καραμανλή τον νεότερο, αλλά και τα στελέχη που ο ίδιος επέλεξε για τους σιδηροδρομικούς φορείς.

Και εκεί που νομίζαμε πως τα έχουμε ακούσει όλα, ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μεσημέρι της Πέμπτης να το ανατρέψει. Μετά τις δημοσκοπήσεις της περασμένης Τρίτης που χτύπησαν συναγερμό στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά και την γενική κατακραυγή των πολιτών για τον εμπαιγμό της άγνοιας που έχει γίνει σύστημα από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο Γ. Οικονόμου εμφανίστηκε στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών σε μία ακόμα μνημειώδη προσπάθεια να παίξει με την νοημοσύνη πολιτών και δημοσιογράφων.

Έτσι, όσοι άκουσαν την εισήγηση του κυβερνητικού εκπροσώπου έμειναν άφωνοι από την υπογράμμιση του αυτονόητου, του να αναφέρεται δηλαδή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο γεγονός πως ο πρωθυπουργός γνωρίζει όσα θα έπρεπε -και προκύπτει από μία σειρά στοιχεία- να γνωρίζει.

«Και για να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο Πρωθυπουργός έχει σαφή εικόνα και άριστη γνώση των δομικών προβλημάτων και των αδυναμιών στο Κράτος μας, αλλά και στη χώρα μας εν γένει» είπε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου δίνοντας για ακόμη μία φορά μια αμίμητη διαβεβαίωση, συνεχίζοντας με την… προσήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη.

«Και είναι προσηλωμένος στην αντιμετώπισή τους με σχέδιο, αλλά και με ισχυρή πολιτική βούληση. Είτε αυτό αφορά τη θωράκιση της χώρας, είτε αφορά την οικονομία και την αγορά εργασίας, είτε αφορά τις παθογένειες του Κράτους και τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, είτε αφορά τα εισοδήματα των πολιτών, την υγεία κ.α.  Ξέρει τι έγινε, τι μένει να γίνει και πώς θα γίνει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους σιδηρόδρομους. Ο Πρωθυπουργός γνώριζε ότι παραλάβαμε μια υποδομή που ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016, λειτουργούσε σε ένα ποσοστό μικρότερο από το 30%. Γνώριζε τις προσπάθειες για το ξεμπλοκάρισμα και την υλοποίηση της σύμβασης και πώς έφτασε το έργο στο 70%, για τα προβλήματα, τις αδυναμίες στο σιδηρόδρομο. Γνώριζε, λοιπόν και αναγνώρισε και τη δική μας ευθύνη, έμπρακτα χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις» συμπλήρωσε ο Γ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως αυτό που εννοούσε όταν έλεγε πως ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε αφορούσε το… ποιος είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών.

«Δεν ξέρει όμως, και κανείς πρωθυπουργός δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει, για τις συμπεριφορές και τις πρακτικές συγκεκριμένων προσώπων, ποιος ήταν βάρδια εκείνο το βράδυ στη Λάρισα, πως διαμορφώνονται οι βάρδιες, για το χάος που επικρατούσε στο Σταθμαρχείο της Λάρισας, για υπαλλήλους οι οποίοι δεν τηρούν τους κανονισμούς και φέρονται εκτός πλαισίου» περιέγραψε με περίσσευμα θράσους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μία ακόμα αυτονόητη αναφορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το documentonews.gr ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αυτό για το οποίο αναρωτιέται ένα μεγάλο μέρος των πολιτών, εάν δηλαδή το επιχείρημα του «πρωθυπουργού που δεν γνώριζε» αποτελεί το υπόδειγμα υπευθυνότητας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και «πόσο διαφέρει αυτή η στάση με τις χειρότερες παθογένειες του Δημοσίου τις οποίες εσείς καταγγέλλετε, κατά τα άλλα».

Ο Γ. Οικονόμου επέλεξε να μην απαντήσει στο ερώτημά μας, υποστηρίζοντας πως η απάντηση βρίσκεται στην εισήγησή του, αποφεύγοντας έτσι να σχολιάσει έστω το «μοτίβο» που ο ίδιος και ο πολιτικός του προϊστάμενος έχουν διαμορφώσει με τη συμπεριφορά του σε κάθε κρίση που ξεσπά και καλείται να αντιμετωπίσει.

Πλέον, μετά τις διαβεβαιώσεις Οικονόμου, είναι εμφανές πως ο Κυρ. Μητσοτάκης γνώριζε πολύ καλά το τι συνέβαινε στον σιδηρόδρομο. Συνεπώς, αποτελεί αυτή η δήλωση παραδοχή της ευθύνης του Κυρ. Μητσοτάκη στο πλευρό του Κ. Καραμανλή για το έλλειμμα ασφάλειας με το οποίο λειτουργούσε ο σιδηρόδρομος μέχρι το μοιραίο βράδυ;

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός που… «δεν γνώριζε τίποτα»

Ο Οικονόμου καλύπτει τον «ανήξερο πρωθυπουργό» – Ο Μητσοτάκης δεν γνώριζε τίποτα για το χάος στον ΟΣΕ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter