Μαξίμου: Η μπάλα στην… εξέδρα μετά την αποκάλυψη του Documento πως θάφτηκαν καταγγελίες ενεργειακών κολοσσών για μίζες

Μαξίμου: Η μπάλα στην… εξέδρα μετά την αποκάλυψη του Documento πως θάφτηκαν καταγγελίες ενεργειακών κολοσσών για μίζες

Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ερώτηση του documentonews.gr, σχετικά με την προκλητική αρχειοθέτηση δικογραφίας με καταγγελίες για δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων, όπου δεν κλήθηκε ούτε μάρτυρας.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «δεν σχολιάζουμε αποφάσεις τις δικαιοσύνης. Υπάρχει διάκριση των εξουσιών στη χώρα και είναι απολύτως σεβαστές, χωρίς να μπορούμε κιόλας να γνωρίζουμε καμία υπόθεση αναλυτικά».

Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν θεωρεί ότι απομακρύνονται «επενδυτικές εταιρίες από την χώρα μας. Είμαστε πρωταθλητές στις άμεσες ξένες επενδύσεις».

Διαβάστε σχετικά: Έθαψαν καταγγελίες ενεργειακών κολοσσών για μίζες

Η υπόθεση

Σε ότι αφορά αυτή την σκοτεινή υπόθεση, δύο εταιρείες-κολοσσοί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος 13σέλιδη μηνυτήρια αναφορά στην οποία γινόταν λόγος για δωροδοκία στελέχους της Enterprise Greece προκειμένου να εισηγηθεί στη διυπουργική επιτροπή την ένταξη επενδυτικών σχεδίων σε καθεστώς fast track δίχως να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οι δύο εταιρείες επικαλούνταν τη μαρτυρία γυναίκας υπαλλήλου στην Ελλάδα, την οποία ζητούσαν από τους εισαγγελείς να καταστήσουν μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος. Τελικά ύστερα από δύο χρόνια «ερευνών» η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο δίχως καν να καλέσει προς εξέταση την πληροφοριοδότρια αλλά ούτε το στέλεχος της Enterprise Greece που καταγγελλόταν ως αποδέκτης μίζας.

Είναι άλλη μια προκλητική αρχειοθέτηση της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος μετά τα «αδιευκρίνιστα» των Αδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου στο σκάνδαλο Novartis και τις απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου. Στο μεταξύ οι δύο εταιρείες, μετά τα όσα αντιμετώπισαν, αποχώρησαν από την Ελλάδα και εγκατέλειψαν τα επενδυτικά τους σχέδια.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Στις 24 Μαΐου το προεκλογικό «ντιμπέιτ» των πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία – Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter