Το μέλλον της αυτοκίνησης μέσω της Bentley EXP 100 GT

Το μέλλον της αυτοκίνησης μέσω της Bentley EXP 100 GT

Την EXP 100 GT παρουσιάζει η Bentley, ένα αυτοκίνητο που φανερώνει πώς θα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης.

Διατηρεί όλα τα φιλοσοφικά στοιχεία της μάρκας, όπως είναι η εμπειρία ενός αυτοκινήτου grand touring, η άνεση και η αυτόνομη οδήγηση. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence-AI) και κατασκευάστηκε με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση του μέλλοντος, όπως θα είναι πχ. το 2035. Πρόκειται για έναν κόσμο πολυτέλειας και έντονων συναισθημάτων και εμπειριών.

Πολυτελής λοιπόν είναι η καμπίνα του οχήματος, βοηθώντας έτσι στην καλή ατμόσφαιρα που παρέχει στους επιβάτες. Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακόνημα και το μήκος του ανέρχεται στα 5,8 μέτρα, με πλάτος 2,4. Η πολυτέλειά του ενισχύεται περισσότερο από τα διακοσμητικά στοιχεία από χαλκό και αλουμίνιο, υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από τον ιδρυτή της εταιρείας Γ.Ο. Μπέντλεϊ και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο μέσω του BR1 Aero στο εναέριο θέατρο επιχειρήσεων του Α’ παγκοσμίου πολέμου.

Οι θύρες του είναι δύο μέτρων μήκους και ανοίγουν προς τα έξω και πάνω. Πλήρως ανοικτές, έχουν μήκος τριών μέτρων, διευκολύνοντας έτσι την επιβίβαση και την αποβίβαση. Εντός καμπίνας, οι άνθρωποι της Bentley χρησιμοποίησαν υλικά όπως ξύλο, δέρμα και γυαλί, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό εσωτερικό. Μέσω της καινοτόμας ηλιοροφής, συγκεντρώνεται το ηλιακό φως και το μεταφέρει στην καμπίνα, μέσω οπτικών ινών. Έτσι, τόσο το φυσικό όσο και το συνθετικό φως, κάνουν τους επιβάτες να αισθάνονται καλύτερα.

Από εκεί και πέρα, το έξυπνο και προσαρμοζόμενο σύστημα Biometric Seating μπορεί να ρυθμιστεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το πώς οδηγεί ο χειριστής ή ανάλογα με το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης. Βιομετρικοί αισθητήρες ελέγχουν τη θερμοκρασία, τη θέση του επιβάτη και τις καιρικές συνθήκες, διαμορφώνοντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Επιπροσθέτως, οι σένσορες ελέγχουν τις κινήσεις των ματιών και του κεφαλιού, ακόμα και την πίεση, βελτιστοποιώντας την εξατομίκευση και την άνεση εντός θαλάμου επιβατών. Η EXP 100 GT περιλαμβάνει ακόμα και λειτουργίες ελέγχου αέρα και ήχου.

Από εκεί και πέρα, οι οθόνες ενισχύουν την grand touring φιλοσοφία του οχήματος και τη χαλαρή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Το δεύτερο σκέλος μπορεί να γίνει και κατ’ απαίτηση (οn demand). Οι οθόνες χρησιμοποιούν μια απλή διαδραστική επιφάνεια με διάφανα στοιχεία OLED στις θύρες και αυτομάτως τα γυάλινα πάνελ μπορούν να γίνουν πιο σκούρα. Η εμπρός οθόνη ψυχαγωγίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή φιλμ, βίντεο και άλλων λειτουργιών, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε διαδικασία αυτόνομης οδήγησης.

Το αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό και το νέας γενιάς Traction Drive παρουσιάζει αύξηση ισχύος κατά 50% και μείωση της μάζας κατά 35% για ευκολότερη είσοδο και έξοδο στις στροφές. Το σύστημα μπαταρίας τροφοδοτεί τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που παρέχουν επιτάχυνση έως τα 100 χ.α.ω. σε λιγότερο από 2,5δλ, ανώτατη ταχύτητα 300 χ.α.ω. και μέγιστη ροπή 1.500Nm.

Η μελλοντική τεχνολογία μπαταριών μπορεί να προσφέρει πέντε φορές περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα και για να φορτιστεί το 80% της Bentley EXP 100 GT, απαιτούνται μόλις 15 λεπτά. Η φόρτιση είναι αυτόματη ευθύνη του Bentley Personal Assistant. Το βάρος του οχήματος ανέρχεται στα 1.900 κιλά και η αυτονομία του στα 700 χιλιόμετρα.

Το όχημα είναι προαιρετικά αυτόνομο. Διαχειρίζεται την εμπειρία ανάλογα με τους εξωτερικούς παράγοντες και την κατάσταση των επιβατών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη μεγιστοποίηση μιας ενθουσιώδους αυτόνομης οδήγησης σε ορεινούς δρόμους ή την αποδέσμευση από μια αγχωτική πορεία στην πόλη. Ο Bentley Personal Assistant μπορεί από την πλευρά του να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, προτείνοντας σημεία ενδιαφέροντος κατά την πορεία, προορισμούς ή διαθέσιμα στοιχεία πολυτελούς εμπειρίας.

Πηγή: Bentley

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter