Το Nissan eNV200 έχει μηδενικούς ρύπους

Το Nissan eNV200 έχει μηδενικούς ρύπους

Με ένα ιδιαίτερο τρόπο γιόρτασε στις 20 Ιουνίου την Clean Air Day στο Ηνωμένο Βασίλειο η Nissan καθώς αφαίρεσε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης από ένα NV200 και του τοποθέτησε ηλεκτρικό, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος, η εταιρεία συνεργάστηκε με τη Mackie’s of Scotland, μια οικογενειακή επιχείρηση γαλακτοπαραγωγής και παγωτού, που χρησιμοποιεί κι αυτή ανανεώσιμες πηγές.

Τα περισσότερα φορτηγά πώλησης παγωτού, διαθέτουν κινητήρες diesel που λειτουργούν συνεχώς, ώστε να διατηρείται η ψύξη. Η Nissan όμως, μετέτρεψε το NV200 σε eNV200, αφού το ηλεκτρικό μοτέρ τροφοδοτείται από μια μπαταρία 40kWh.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του οχήματος, τροφοδοτείται από το Nissan Energy ROAM, το οποίο αποτελείται από κυψέλες ιόντων λιθίου, που από τη μεριά τους ανακτώνται από ηλεκτρικά οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan.

Το eNV200 εξασφαλίζει αυτονομία έως και 200 χιλιόμετρα, με τις δύο μονάδες της Nissan Energy ROAM να έχουν συνδυασμένη χωρητικότητα 1,4kWh. Η κάθε μια μπορεί να παρέχει ισχύ έως και 1kW. Μπορούν να φορτιστούν από τροφοδότη 230V σε μία ώρα ή από συστοιχία ηλιακού πάνελ σε 2-4 ώρες.

Το παγωτό από εκεί και πέρα, μπορεί να αποπληρωθεί με μετρητά, με κάρτες ανέπαφης συναλλαγής και με smartphone μέσω ενός ειδικού πάνελ στο φορτηγό.

Οι πελάτες μπορούν να βρουν εύκολα την ακριβή θέση του φορτηγού, χάρη στην τεχνολογία What3Words με την οποία εξοπλίζεται και χρησιμοποιεί, ενώ μέσω ενός φορτιστή V2G (Vehicle-to-Grid), η μπαταρία του eNV200 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση της πλεονάζουσας ενέργειας και στη συνέχεια να την επιστρέψει στο δίκτυο.

Πηγή: Nissan

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter