“Το παιδί με την κάμερα”: Διαδικτυακό κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά

“Το παιδί με την κάμερα”: Διαδικτυακό κινηματογραφικό εργαστήριο για παιδιά

Ένα διαδικτυακό κινηματογραφικό εργαστήριο από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την Camera Zizanio.

Αυτή την άνοιξη, τα πάντα ανατράπηκαν. Η άνοιξη του 2020 δεν είναι όπως οι άλλες. Άρχισαν να εφαρμόζονται σκληρά περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φονική πανδημία. Τα σχολεία έκλεισαν και οι άνθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια τους. Τα παιδιά αποκόπηκαν από τους φίλους, τις παρέες τους κι ό,τι είχαν σχεδιάσει αναβλήθηκε ή και ματαιώθηκε. Σε ένα περιορισμένο χώρο τώρα με μόνο «παράθυρο στον κόσμο» την οθόνη ενός υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητού, αγγίζουν τα όρια ενός κόσμου που φάνταζε απέραντος.

Αυτές οι οθόνες, που φαίνονται να είναι το φτωχό πλαίσιο της δράσης, μπορούν άραγε να γίνουν ένα όχημα να βγούμε και να ταξιδέψουμε μακριά; Όσοι έχουν πάρει μέρος σε δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της Camera Zizanio γνωρίζουν πως γίνεται. Κι αυτή τη γνώση θέλουν οι δύο αυτοί φορείς να μεταφέρουν σε όλους. Να δείξουν τους δρόμους «διαφυγής» μέσα από τη δημιουργία. Με μέσα απλά, όπως ένα κινητό, ή πιο σύνθετα. 

Γι αυτό δημιούργησαν το διαδικτυακό «εργαστήριο» με τίτλο “Το παιδί με την κάμερα” χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα, facebook, Instagram, youtube… Ένα επιτελείο από συνεργάτες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio, επαγγελματίες του κινηματογράφου θα βρίσκεται εδώ καθημερινά να απαντά σε κάθε ερώτημα που έχετε. Να σας δίνει χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές λύσεις, σε όλα τα στάδια της δημιουργίας. Από την αρχική ιδέα και το σενάριο ως την κινηματογράφηση και το μοντάζ, επιδιώκοντας να είναι όσο πιο διαδραστικό γίνεται. 

Παιδιά και νέοι έως 20 ετών, (αλλά δεν αποκλείονται και οι μεγαλύτεροι) μπορούν να στέλνουν τις ερωτήσεις τους και σύντομα παίρνουν απάντηση από έναν ειδικό. Επίσης παλιότερες και νεώτερες δουλειές παιδιών θα ανεβαίνουν στη σελίδα καθώς και πολλά βινεο-παραδείγματα που θα δίνουν ιδέες και θα βοηθάνε τις προσπάθειές σας.

Ήδη στη σελίδαΤο παιδί με την κάμερα” στο Facebook έχουν ανέβει πολύ χρήσιμες οδηγίες από συνεργάτες του Φεστιβάλ και της Camera Zizanio.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter