Το παράδοξο Σταϊκούρα για το… αχρείαστο «μαξιλάρι» που χρησιμοποιείται από τις αρχές Απριλίου (Video)

Το παράδοξο Σταϊκούρα για το… αχρείαστο «μαξιλάρι» που χρησιμοποιείται από τις αρχές Απριλίου (Video)

«Με επάρκεια μπορούμε να ανταποκριθούμε τους επόμενους 2 – 3 μήνες, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μαξιλαράκι ασφαλείας», διατεινόταν τη Μεγάλη Τρίτη σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες, μέχρι να εμφανιστούν οι… αποδείξεις περί του αντιθέτου, μέσω διαρροής από το υπουργείο Οικονομικών, που αναρτήθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης: Αδειάζουν τα κρατικά ταμεία – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από αρχές Απριλίου βάζει χέρι στο μαξιλάρι των €37 δισ. ενώ υποστηρίζει το αντίθετο

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από το υπουργείο, το «μαξιλάρι» όχι μόνο δεν έμεινε ανέγγιχτο, αλλά έχει αρχίσει ήδη η χρησιμοποίησή του για την χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: Τσακαλώτος για το «μαξιλάρι»: «Η κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα το λαό – Λίγη διαφάνεια δεν βλάπτει»

Κάπως έτσι, περίπου μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του αρμοδίου υπουργού ο οποίος ανέφερε on air ότι η χώρα μπορεί να ανταποκριθεί (για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες) στις έκτακτες οικονομικές υποχρεώσεις της δίχως το μαξιλάρι, προέκυψαν τα… ακριβώς αντίθετα γεγονότα.

Μάλιστα, η «αποκάλυψη» για το «μαξιλάρι» δεν έγινε επισήμως, μέσω κάποιας ανακοίνωσης του υπουργείου, αλλά έμμεσα, μέσω κύκλων του υπουργείου, οι οποίοι δεν επεσήλθαν σε περισσότερες -ζωτικής σημασίας- λεπτομέρειες, σχετικά με το τι ποσό έχει ήδη δαπανηθεί για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών. «Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα και επίσημα τον ελληνικό λαό για την χρήση των χρημάτων του», τόνισε σε δήλωσή του για το θέμα ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1250440072358313985

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter