Το ΠΑΣΟΚ δείχνει σαν μονόδρομο την παραίτηση Μητσοτάκη

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει σαν μονόδρομο την παραίτηση Μητσοτάκη

Θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατ΄επέκταση της κυβέρνησης της ΝΔ θέτει ουσιαστικά η Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις εξελίξεις με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δια κορυφαίων στελεχών του,  προβάλλει ότι για την παγίδευση του κινητού του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν και επισημαίνει ότι είναι βαριές οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού και ότι η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Οι παρεμβάσεις στελεχών δείχνουν ότι η Χαριλάου Τρικούπη χαράζει γραμμή, προτάσσοντας το ζήτημα της προσφυγής στις κάλπες.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την παραίτηση Δημητριάδη

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης έγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής (5.8.2022) στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες».

Την ίδια ώρα και ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέπτυξε στα social media πιο αναλυτικά την προσέγγιση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, μετά τις παραιτήσεις  του Γενικού  Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter:

«Η επιμονή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του κινητού του έχει σχέση με τη δυναμική που αποκτά η παράταξη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τη κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε. Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και  του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό. Για την παγίδευση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί υπονομεύει την εύρυθμη  λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter