Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στο επιτελικό παρακράτος της ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στο επιτελικό παρακράτος της ΝΔ

Διευρύνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης Μητσοτάκη  και Χαριλάου Τρικούπη που λαμβάνει διάσταση ανοιχτής σύγκρουσης για το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  επιτίθεται με δριμύ τρόπο στο Μαξίμου και κάνει λόγο για  «επικίνδυνο επιτελικό παρακράτος της ΝΔ»!

Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για βαριές ευθύνες σχετικά με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη,  μέσω του predator,   και της παρακολούθησης του από την ΕΥΠ ενώ τον εγκαλεί για τον αδιαφανή τρόπο που χειρίστηκε, και συνεχίζει να χειρίζεται την υπόθεση. Παράλληλα, με αφορμή το υπουργικό συμβούλιο (30.8.2022), το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν διστάζει να αναφέρεται  επισήμως σε «γκεμπελική προπαγάνδα  του Μαξίμου» ενώ βάζει στο κάδρο  της   δυο υπουργούς που έχουν, κατά την πολιτική γεωγραφία, έχουν “εγγραφεί” στην Μητσοτακική δεξιά της ακραίας “κερκίδας” που συνορεύει με τις παραπλεύρως  της ΝΔ κινούμενες ακροδεξιές παραφυάδες.

Μόλις μια μέρα μετά την σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή με τις ψήφους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων,  σε αντίθεση με τη ΝΔ που ψήφισε “παρών”,  εντάθηκαν οι επιθέσεις στελεχών της ΝΔ προς ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αλλά και οι οργισμένοι χαρακτηρισμοί της Χαριλάου Τρικούπη προς γαλάζιους κυβερνητικούς παράγοντες και  προς το Μαξίμου. Η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να οξυνθεί περαιτέρω, και ενόψει της Διεθνούς ΄Εκθεσης Θεσσαλονίκης (10-18 Σεπτεμβρίου 2022). Στο μεταξύ, μεσολαβεί και μια εμβληματική επέτειος για το ΠΑΣΟΚ που αφορά, την ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος που είχε παρουσιαστεί  στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, και η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, σήμερα, την επανασηματοδοτεί σε μια κρίσιμη φάση ΠΑΣΟΚικής “αναβάπτισης” με ανάδειξη των δημοκρατικών αξιών, εξ αφορμής και της υπόθεσης με τις υποκλοπές.

Άλλωστε, η γραμμή που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας  κάθε λόγο  να δυσανασχετεί  με τη στάση που κρατά το Μαξίμου, είναι να εμφανίζει την ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ως ζήτημα δημοκρατικής τάξης και όχι ως προσωπικό θέμα. Έτσι, πορεύεται εδώ και περίπου ένα μήνα τώρα, μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές ενώ σταδιακά από τις 26 Ιουλίου που κατήγγειλε την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του , μέσω του predador, και  πολύ περισσότερο μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, ο Νίκος Ανδρουλάκης αυξάνει  το βαθμό επίθεσης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έτσι, από νωρίς δεν άφησε ασχολίαστη την τακτική “χυδαίας” προπαγάνδας της κυβέρνησης , αναφερόμενος στις 7 Αυγούστου στο  ότι «στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους». Μόλις πριν από λίγες ημέρες μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (25.8.2022) και σε άλλα στελέχη του κόμματός του επανέφερε την ορολογία ενώ τόνισε ταυτόχρονα ότι «ένας παρακρατικός μηχανισμός εκκινούμενος από το Μαξίμου, ήθελαν ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία, ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού τους. Το σχέδιό τους απέτυχε παταγωδώς».

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης με τη ΝΔ άνοιξε μετά τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου από τον πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τοποθετήσεις του Μάκη Βορίδη (MEGA TV, 30.8.2022). Ο υπουργός Εσωτερικών εστιάζοντας στο ότι έχει όρια ο δημόσιος διάλογος για τις υποκλοπές και την ΕΥΠ και σημειώνοντας ότι  ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ έχει κληθεί για να μάθει εάν θέλει το λόγο παρακολούθησής του ανέφερε ότι   «εδώ ανοίγει μία υπονομευτική συζήτηση, και έχει ευθύνη για αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης, για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» …

Το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκε με σκληρό τρόπο και χρησιμοποιώντας πολιτικούς χαρακτηρισμούς για το Μαξίμου αλλά και για τις τοποθετήσεις των υπουργών του, με έμφαση στον Μάκη Βορίδη.  Μακροσκελής η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (30.8.2022) ξεκινά ως εξής: «Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Άδ. Γεωργιάδη, που προχθές ανέφερε ότι “ο κόσμος θα πεινάσει τον χειμώνα και εμείς ασχολούμαστε με το κινητό του Ανδρουλάκη”, ομολογώντας την ευθύνη του ως Υπουργός Ανάπτυξης για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επιμέρισε την ευθύνη στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την συζήτηση γύρω από την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Μήπως δεν άκουσε τον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος ακυρώνοντας όσα υποστήριζε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί εβδομάδες, ανέφερε πως δεν ξέρει το λόγο παρακολούθησης ενός ευρωβουλευτή που επί οκτώ χρόνια δεν αποτελούσε “εθνικό κίνδυνο”, αλλά έγινε ξαφνικά κατά την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ; Η Κυβέρνηση δεν πείθει πια ούτε τους πιο ακραιφνείς υποστηρικτές της». 

Για να καταλήξει η Χαριλάου Τρικούπη:
«Όλα αυτά είναι δείγματα του επικίνδυνου επιτελικού παρακράτους της ΝΔ, που πάνω στον πανικό του να διατηρήσει τις καρέκλες της εξουσίας άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα υπονοεί. Αποκορύφωμα το χθεσινό «παρών» των βουλευτών της ΝΔ στην ψηφοφορία για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής , ενώ κατά τα άλλα επιθυμούν να προχωρήσει η έρευνα.
Δεν είναι κανονικότητα οι παρακολουθήσεις, πολλώ δε μάλλον των πολιτικών σου αντιπάλων.
Δεν είναι κανονικότητα η γκεμπελική προπαγάνδα  του Μαξίμου ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι απρόθυμος να ενημερωθεί», ενώ χθες ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θέλοντας να βγουν εκτός κάδρου οι ευθύνες του Πρωθυπουργού «ομολόγησε» ότι δεν ήξεραν τίποτα.
Δεν είναι κανονικότητα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης να καθιστά υπόλογο το θύμα, δηλαδή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε για να θέσει σε ομηρία ένα κόμμα.
Δεν είναι κανονικότητα η «επιδότηση»  των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και του λόμπι του
φυσικού αερίου μετατοπίζοντας όλο το βάρος στον πολίτη και τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή η νοσηρή κανονικότητα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Κυβέρνησης της ΝΔ, δεν αξίζει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες».
Φεστιβάλ του ΠΑΣΟΚ  
Σε αυτό το κλίμα, η Χαριλάου Τρικούπη δίνει χαρακτήρα δημοκρατικής εγρήγορσης (και κομματικής ανάτασης), στο διήμερο φεστιβάλ που οργανώνει στο Ζάππειο (Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου- Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου) για τη  συμπλήρωση 48 ετών από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων και το φεστιβάλ θα κλείσει με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.  Με έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων θα αναδειχθούν η πορεία του ιστορικού ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, σημαντικά πολιτικά γεγονότα για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα, η πολιτική δράση της Μελίνας Μερκούρη  και ο αγώνας της για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Το πρόγραμμα του διημέρου για την 48η επέτειο από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ είναι το εξής:
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 
– στις 18:30 προγραμματίζεται θεματικό τραπέζι διαλόγου για την εργασιακή επισφάλεια των νέων
-παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, πινγκ πονγκ, επίδειξη parkour κ.α.)
-graffiti art με θέμα την 3η του Σεπτέμβρη
-στις 20:00 ανοιχτό εργαστήριο για την ψηφιακή καινοτομία και την start up επιχειρηματικότητα
– στις 21:00 stand up comedy (Δ. Μακαλιάς, Γ. Αγγελόπουλος, Γ. Σαρακατσάνης) και αργότερα DJ party.
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου
-στις 18:30 θεματική συζήτηση για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες
-στις 19:30 ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter