Το πόρισμα 90 σελίδων που «καίει» τον Νίκο Κοκλώνη – «Σεισμός» από την αποκάλυψη του Documento

Το πόρισμα 90 σελίδων που «καίει» τον Νίκο Κοκλώνη – «Σεισμός» από την αποκάλυψη του Documento
Φωτογραφία: Instagram.com

«Σεισμό» έχει προκαλέσει η αποκάλυψη – «βόμβα» του documentonews.gr, για το πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο βρίσκεται εδώ και τρεις μέρες στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη. Σύμφωνα με το περιεχόμενο του, ο… επιφανής παραγωγός της showbiz Νίκος Κοκλώνης εμφανίζεται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει μαύρο χρήμα προσώπων που πιθανώς προέρχονται από το εξωτερικό. Το πόρισμα έχει συντάξει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μετά από μεγάλη έρευνα.

Όπως προέκυψε χρωστάει στο Δημόσιο από φόρους και άλλες εισφορές 22 εκ. Σύμφωνα λοιπόν με τους ελεγκτές της Αρχής ο Ν. Κοκλώνης είχε συστήσει περί τις 15-16 εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως στην Ε.Ε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Ν. Κοκλώνης είχε συστήσει και χρησιμοποιούσε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό και εν συνεχεία κατηγορείται πως ξέπλενε μαύρο χρήμα σε νόμιμες εταιρείες στην Ελλάδα, ώστε να εμφανίζεται ως συμβεβλημένος σε αυτές συνεργάτες και εργαζομένους του. Με αυτό το τέχνασμα, πάντα σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, δεν κατέβαλλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και μετέφερε μαύρο χρήμα, το οποίο ξέπλενε στην Ελλάδα. Επίσης, δε κατέβαλλε τον ΦΠΑ που εισέπραττε.

Διαβάστε περισσότερα: Για εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα ελέγχεται ο Νίκος Κοκλώνης

Του Κοκλώνη του φταίει το Documento

Το πόρισμα των 90 σελίδων της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο περιεχόμενο του οποίου αναφέρονται σχεδόν όλα τα ΜΜΕ αποκρύπτοντας όμως το όνομα του ελεγχόμενου, αναφέρει όλα όσα εν περιλήψει δημοσιοποίησε και το documentonews.gr, γράφοντας βεβαίως το όνομα του Νίκου Κοκλώνη αφού πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο. Ο ίδιος βέβαια ακολουθώντας τη «συνταγή Νικολάου» πως για όλα φταίει το Documento ή ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε καλό να βγάλει μια ανακοίνωση… στο Instagram απαντώντας στο documentonews.gr. 

Το μόνο που έχουμε να σημειώσουμε στον ελεγχόμενο πλέον από την οικονομική εισαγγελία όπου διαβιβάστηκε το πόρισμα της Αρχής, «γνωστό παρουσιαστή» όπως τον αναφέρουν τα μέσα που αποκρύπτουν το όνομα του είναι ό,τι τις απαντήσεις θα κληθεί να τις δώσει σύντομα μάλλον στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Επειδή ο ίδιος υποστηρίζει ότι διαβάλλεται, τα παράπονά του πρέπει να τα απευθύνει στην Αρχή και στον πρόεδρο της, επίτιμο Αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που διενήργησαν τον έλεγχο και συνέταξαν το πόρισμα που χαρακτηρίζεται «καταπέλτης».

Σε κάθε περίπτωση ζούμε για ακόμη μια φορά το θέατρο του παραλόγου όπου δημοσιογράφοι αναφέρουν την απάντηση του «γνωστού παρουσιαστή» και όχι την είδηση ή το που ο ίδιος απαντάει.

Διαβάστε περισσότερα: Και του Κοκλώνη του φταίει το Documento – Το story στο Instagram

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter