Το προφίλ του ιερέα που έριξε βιτριόλι στους μητροπολίτες

Το προφίλ του ιερέα που έριξε βιτριόλι στους μητροπολίτες

Σοκ προκάλεσε η επίθεση 37χρονου ιερέα κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης.  Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ιερέας ανέφερε στους αστυνομικούς ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή διότι το Συνοδικό Δικαστήριο θα προχωρούσε στην καθαίρεσή του.

O ιερέας, με τα αρχικά Θ.Κ, ο οποίος οδηγήθηκε Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του e-reportaz.gr, που σημειώνει, μεταξύ άλλων ότι το 2018 είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης που μάλιστα φέρεται να έκρυβε στα ράσα του. Μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, του απαγγέλθηκε κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2015 ο ιερέας Θ.Κ φέρεται να συμμετείχε σε επεισόδια που έλαβαν χώρα στο προαύλιο ιερού ναού σε χωριό της Βέροιας, ενώ σύμφωνα με το verianet.gr ο εν λόγω ιερέας έχει σε βάρος του αρκετές καταγγελίες για σειρά αδικημάτων οικονομικής φύσεως και όχι μόνο, όπως η χειροδικία σε γυναίκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ιερέας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και κατά την αποχώρησή του από το σπίτι όπου διέμενε, αφαίρεσε όλο τον οικιακό εξοπλισμό. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του verianet.gr, στο διάστημα όπου είχε τεθεί σε αργία, εθεάθη να παίζει ζουρνά σε πανηγύρι σε χωριό των Σερρών.

Έπειτα από επίμονες παρακλήσεις, τοποθετήθηκε ιερέας σε χωριό της περιοχής Αλεξάνδρειας Ημαθίας, με τα τοπικά Μέσα να επισημαίνουν ότι δεν παρατηρήθηκε αλλαγή στη συμπεριφορά του.

Πλην των υπολοίπων, ο συλληφθείς ιερέας ήταν ένας από τους πολέμιους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως σε ανάρτησή του στις 6 Νοεμβρίου του 2018 είχε σχολιάσει: «Υπομονή έρχονται εκλογές, αν βγει χαιρετίσματα. Ο άθεος», αναφέροντας επίσης στην ανάρτησή του ότι: «Ας κόψουν την μισθοδοσία μας, όλα μπορούν να μας τα πάρουν, την ψυχή μας όχι αν δεν την δώσουμε εμείς.Κρίμα για τους Ιερείς που έχουν οικογένεια,οι άγαμοι μπορούμε να παμε σε μοναστήρια. ο Θεός κανέναν δεν χάνει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter