Το πρόγραμμα CleverShuttle συμπλήρωσε 2.200.000 χιλιόμετρα

Το συγκεκριμένο μπόρεσε να καλύψει τον ανωτέρω αριθμό μέσα σε 24 μήνες, μεταφέροντας παράλληλα 567.000 επιβάτες.

Για να επιτευχθεί αυτός ο αριθμός, χρησιμοποιήθηκαν 45 Τoyota Fuel Cell Sedan Μirai, δίχως να εκπέμπουν καθόλου ρύπους. Ενώ για τα πρώτα 1.000.000 χιλιόμετρα απαιτήθηκαν 15 μήνες, τα 2.000.000 συμπληρώθηκαν σε μόλις κάτω από 10.

Οι κρατήσεις έγιναν μέσω εφαρμογής και ο ενδιαφερόμενος μπορούσε να επιλέξει το σημείο άφιξης, αλλά και αυτό της αναχώρησης. Το εγχείρημα ξεκίνησε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2017 με 20 Τoyota Fuel Cell Sedan Μirai στο Αμβούργο. Ο ανεφοδιασμός γινόταν σε σταθμούς H2 MOBILITY και επειδή σημείωσε αρκετά μεγάλη επιτυχία, ο στόλος των οχημάτων αυξήθηκε στα 45, που χρησιμοποιούνται τόσο στο Αμβούργο, όσο στο Μόναχο και τη Στουγκάρδη.

Το αυτοκίνητο μπορεί να παραγγελθεί από ιδιώτες, αλλά και από επιχειρήσεις. Έχει μήκος 4,89μ. και φιλοξενεί άνετα τέσσερις επιβάτες. Χρησιμοποιεί υδρογόνο ως καύσιμο, το οποίο μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια στην κυψέλη που κινεί το 113 kW/154hp ηλεκτρικό μοτέρ. Έτσι, οι μόνες εκπομπές είναι υδρατμοί.

Με γεμάτη τη δεξαμενή καυσίμου, το Mirai έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων και ο ανεφοδιασμός διαρκεί μόλις κάτω από τρία λεπτά.

Πηγή: Toyota

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.