To Skoda Kodiaq εξελίσσεται σε vRS

To Skoda Kodiaq εξελίσσεται σε vRS

Το πρώτο SUV της εταιρείας δεν διστάζει να προστεθεί στην μικρή οικογένεια RS (Rally Sport), έχοντας κάνει, μάλιστα, ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ.

Κάτω από το καπό του διαθέτει τον πιο ισχυρό (240 ίππων) diesel κινητήρα της μάρκας, έχοντας κάνει κιόλας την καλύτερη επίδοση στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Η οδηγός Σαμπίν Σμιτς, η μόνη γυναίκα που έχει κερδίσει τις 24 ώρες στην 20.832 χιλιομέτρων πίστα, ολοκλήρωσε τον έναν γύρο σε 9.29.84, θέτοντας ψηλά τον πήχη. Η Σμιτς έχει ήδη συμπληρώσει 30.000 γύρους στο Νίρμπουργκρινγκ σε όλη της την καριέρα.

Το αυτοκίνητο βέβαια προορίζεται, πέραν για γρήγορη ή σε μερικές περιπτώσεις off-road μετακίνηση και για καθημερινή χρήση. Χάρη στον μοντέρνο και όμορφο σχεδιασμό, αλλά και το ισχυρό μοτέρ, κινείται άνετα στον δρόμο, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να ρυμουλκύσει τροχόσπιτο, αν και εφόσον το χρειαστεί ο ιδιοκτήτης.

Οι χώροι του είναι μεγάλοι και μπορεί να μεταφέρει άνετα τις αποσκευές ή τα αντικείμενα (μικρά ή μεγάλα) των επιβαινόντων, ενώ ο κάτοχός του μπορεί να αισθάνεται και περήφανος κατά κάποιον τρόπο, καθώς το αυτοκίνητο είναι το ταχύτερο 7θέσιο SUV, βάση του χρόνου που έκανε στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Δεν είναι μόνο ο κινητήρας, οι χώροι και το Dynamic Sound Boost (το οποίο βελτιώνει τον ήχο), αλλά και οι τροχοί 20 ιντσών από αλουμίνιο, που διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό. Είναι η πρώτη φορά που τοποθετούνται τέτοιοι τροχοί σε μοντέλο της Skoda.

Στάνταρ είναι η τεχνολογία LED στα φωτιστικά σώματα, με τις λεπτομέρειες από γυαλιστερό μαύρο να το κάνουν να ξεχωρίζει. Ο κινητήρας συνεργάζεται με το 7τάχυτο κιβώτιο DSG και το έξυπνο σύστημα 4κίνησης, ενώ το σύστημα προοδευτικής διεύθυνσης (στάνταρ κι αυτό), το κάνει ασφαλές και ευέλικτο.

Η καμπίνα προσφέρει χώρο για πέντε ή επτά επιβάτες, ανάλογα με την έκδοση, ενώ παρέχονται όλες οι τεχνολογίες ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας. Το αυτοκίνητο διαθέτει σημείο Wi-Fi και επιτρέπει την πρόσβαση στις υπηρεσίες Skoda Connect. Τέλος, η καθημερινή του χρήση γίνεται ευκολότερη χάρη στα χαρακτηριστικά Simply Clever.

Πηγή: Skoda

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter