Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της ΕΤΕ – Με αφαίρεση της ασφαλιστικής ενημερότητας απείλησε ο Πετρόπουλος

Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της ΕΤΕ – Με αφαίρεση της ασφαλιστικής ενημερότητας απείλησε ο Πετρόπουλος

Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της Εθνικής Τράπεζας κατά της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε προ 15μερου στην ελληνική Βουλή.

Έτσι πλέον η Εθνική Τράπεζα υποχρεούται να καταβάλλει 36 εκατομμύρια ευρώ προς το ενιαίο επικουρικό ταμείο ΕΤΕΑΕΠ προκειμένου να πληρωθούν συντάξεις και επικουρικά σε 15.850 συνταξιούχους, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2017.

Σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» είχε απειλήσει την Εθνική Τράπεζα με αφαίρεση της ασφαλιστικής ενημερότητας εάν δεν καταβληθούν εντός της ημέρας τα 36 εκατ. ευρώ, ως μέρος της υποχρέωσης που ορίζει ο νόμος για την πληρωμή των συντάξεων του ΛΕΠΕΤΕ (Λογαριασμός Επικούρησης Εθνικής).

«Κάνει εισφοροδιαφυγή» η Εθνική Τράπεζα «και γι’ αυτό τον λόγο με απόφασή μου θα αρθεί η ενημερότητά της. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Ελληνικού Κράτους που τράπεζα αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο. Είναι πολύ σημαντικό. Εάν δεν θα τα δώσει σήμερα, τελείωσε η Εθνική Τράπεζα. Εκείνοι θα το επιλέξουν … Δεν είναι δυνατόν ο κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μυλωνάς, ο διοικητής της, να αποφασίζει με βάση τις εντολές που παίρνει από την ΝΔ, να κάνει πόλεμο σε εκλεγμένη κυβέρνηση, επειδή δεν θέλει να τηρήσει τον νόμο. Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά, τράπεζα να πει “δεν εφαρμόζω τον νόμο” επειδή νομίζει ότι δεν θα βγούμε. Ε, θα βγούμε και θα στεναχωρηθούν πάρα πολύ αυτοί που πρωταγωνιστούν σε μία τέτοια παράνομη συμπεριφορά», είπε χαρακτηριστικά.

Η επικούρηση του ΛΕΠΕΤΕ στους 16.200 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας θα καταβληθεί κατά πάσαν πιθανότητα αύριο 2 Ιουλίου. Οι συνταξιούχοι μπορούν στο site του ΕΤΕΑΕΠ να πληροφορηθούν, το ακριβές ποσό που τους αναλογεί μετά τον νέο υπολογισμό τόσο για τη σύνταξη όσο και για τα αναδρομικά .χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο Taxis

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter