Το στρατήγημα της «ομπρέλας» για υπονόμευση του Κασσελάκη

Το στρατήγημα της «ομπρέλας» για υπονόμευση του Κασσελάκη

Η άρνηση των περισσότερων βουλευτών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να αναλάβουν τομεάρχες είναι μόνο το πρώτο βήμα στην τακτική υπονόμευσης του Κασσελάκη από την «Ομπρέλα» και της «τάσης» των 6χ6. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα στρατήγημα που έχει αρχή, μέση και τέλος. Η «λευκή απεργία» των βουλευτών είναι η αρχή. Η μέση θα ακολουθήσει άμεσα και θα αφορά την αμφισβήτηση του νέου προέδρου με δηλώσεις και τοποθετήσεις που θα κινούνται σε αντίθετη πολιτική κατεύθυνση. Ότι κάνανε δηλαδή με τον Τσίπρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δηλώσεις-καπάκι μετά τις τοποθετήσεις του Αλέξη, που υπονόμευαν την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος. Ήδη ο Βούτσης έκανε την αρχή με αφορμή την συνέλευση του ΣΕΒ. Πρόκειται για ένα σκηνικό που θα υπονομεύει πρώτα από όλα την ενότητα του κόμματος προσφέροντας, μεταξύ άλλων, ένα μεγάλο δώρο στο σύστημα Μητσοτάκη.

Με το βλέμμα στραμμένο στην αλλαγή των εσωκομματικών συσχετισμών στη νέα Κεντρική Επιτροπή που θα προκύψει από το Συνέδριο , ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αμφισβητήσεις του Στέφανου Κασσελάκη θα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας όσο πλησιάζουμε στην εκλογή αντιπροσώπων.

Το παιχνίδι είναι στημένο από την «Ομπρέλα». Από τα περισσότερα τουλάχιστον στελέχη της, για να μην τους τσουβαλιάζουμε όλους. Όσες προσπάθειες ενότητας και αν κάνει ο Κασσελάκης. Απλά δεν τον θέλουν για πρόεδρο. Την δημοκρατική διαδικασία με την οποία ανεδείχθη πρόεδρος την γράφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους. Το μαγαζάκι τους να είναι καλά και οι φράξιες τους να ανδρωθούν.

Μιλάνε κάποιοι για διάσπαση. Όχι. Τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης δεν θα την τολμήσουν. Θα μείνουν στο κόμμα. Θα εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του προέδρου για να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Και μετά το Συνέδριο βλέπουνε….

Όμως πάλι δεν βλέπουνε τον… ξενοδόχο. Τον Κασσελάκη. Η τοποθέτηση-προειδοποίηση ότι «όποιος υπονομεύσει την ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα έχει θέση στα μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος» δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει αταλάντευτα στον μετασχηματισμό και ανανέωση του κόμματος.

Η ενότητα του κόμματος είναι αναγκαία για μία νικηφόρα πορεία. Όμως ας είναι ξεκάθαρο ότι ενότητα και υπονόμευση του Προέδρου δεν συμβαδίζουν. Ας σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter