Το τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις χυδαιότητες Μπέου: Ενισχύει τον κοινωνικό εκφασισμό

Το τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις χυδαιότητες Μπέου: Ενισχύει τον κοινωνικό εκφασισμό

Το τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις ομοφοβικές χυδαιότητες που εξαπέλυσε ο εκ νέου δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του πως ο Αχ. Μπέος, μέσα από τον θεσμικό ρόλο που κατέχει, ενισχύει τον κοινωνικό εκφασισμό και νομιμοποιεί ακροδεξιές πρακτικές και τονίζοντας πως «η δήλωση αυτή αποτελεί έκφραση ρατσιστικού και ομοφοβικού ακραίου μίσους κατά ατόμου και ομάδας ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, που υποκινεί σε βία».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «ο αντιρατσιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν είναι υπόθεση που μπορεί να «μπει στο αρχείο». Πρέπει να διερευνηθεί. Είναι κρίσιμο και αναγκαίο, όχι μόνο για τους ανθρώπους του Βόλου, αλλά και για όλη την ελληνική κοινωνία, να στηρίξουμε όσους και όσες αντιστέκονται στον τραμπουκισμό και στον εκφασισμό».

Τέλος, επισημαίνει ότι «η μόνη μας δύναμη είναι η συλλογική μας συνείδηση και η διάθεση να πούμε σε όλους τους «Μπέους» αυτής της χώρας πως δεν μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν ανενόχλητοι. Ήρθε η ώρα να χτίσουμε τη δική μας αντίσταση μέσα από πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης, με δίκτυα που να καλλιεργούν συνειδήσεις δημοκρατίας, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης. Να είμαστε σε εγρήγορση».

Αναλυτική η ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ο Αχ. Μπέος δεν «καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», ασκεί βία, χαστουκίζει μπροστά στην κάμερα δημότες και γενικά τραμπουκίζει τον κόσμο.

Η πρώτη του δήλωση μετά την επανεκλογή του ως δημάρχου Βόλου, περιείχε ένα ακατάληπτο ομοφοβικό παραλήρημα κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη. Η δήλωση αυτή αποτελεί έκφραση ρατσιστικού και ομοφοβικού ακραίου μίσους κατά ατόμου και ομάδας ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, που υποκινεί σε βία.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κινητοποιήθηκε, ώστε να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τυχόν αξιόποινες πράξεις με βάση τη νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Ο Αχ. Μπέος, μέσα από τον θεσμικό ρόλο που κατέχει, ενισχύει τον κοινωνικό εκφασισμό και νομιμοποιεί ακροδεξιές πρακτικές. Στο όνομα της ελευθερίας του λόγου υποκινεί τους ανθρώπους ενάντια στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Η αρχική ρητορική μίσους στις «εξηγήσεις» του στα κανάλια σήμερα ήταν ειρωνική και ελαφρώς μασκαρεμένη, αλλά άμεσα αντιληπτή. Όλα τα ακραία ομοφοβικά σχόλια συνήθως ακολουθούν την έκφραση: «Εγώ δεν έχω τίποτα με τους gay, έχω και φίλους gay, αλλά…». Η ρητορική μίσους και ο ομοφοβικός λόγος δεν είναι συνταγματικό δικαίωμα κανενός.

Ο αντιρατσιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί! Δεν είναι υπόθεση που μπορεί να «μπει στο αρχείο»! Πρέπει να διερευνηθεί. Είναι κρίσιμο και αναγκαίο, όχι μόνο για τους ανθρώπους του Βόλου, αλλά και για όλη την ελληνική κοινωνία, να στηρίξουμε όσους και όσες αντιστέκονται στον τραμπουκισμό και στον εκφασισμό. Η μόνη μας δύναμη είναι η συλλογική μας συνείδηση και η διάθεση να πούμε σε όλους τους «Μπέους» αυτής της χώρας πως δεν μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν ανενόχλητοι. Ήρθε η ώρα να χτίσουμε τη δική μας αντίσταση μέσα από πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης, με δίκτυα που να καλλιεργούν συνειδήσεις δημοκρατίας, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης. Να είμαστε σε εγρήγορση.

Διαβάστε σχετικά: Το Μαξίμου «πετάει την μπάλα στην κερκίδα» για τις χυδαιότητες Μπέου κατά Κασσελάκη

Συμπληρωματική αναφορά στον Άρειο Πάγο για τις ομοφοβικές δηλώσεις Μπέου (Video)

Στον πάτο της χυδαιότητας ο Μπέος σε σχόλιο εναντίον του Κασσελάκη (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Αφωνία Μητσοτάκη για το ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου – Αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις

Αγωγή εναντίον του Αχιλλέα Μπέου για τις συκοφαντίες κατέθεσε η Ελενα Ακρίτα

Ακρίτα για νέο χυδαίο παραλήρημα Μπέου: «Άθλιε ψεύτη, έμπλεξες με λάθος άνθρωπο» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter