Διαζύγιο με την πραγματικότητα

Το tweet του Μητσοτάκη και η ταύτισή του με την Eldorado

Η αλήθεια είναι πως δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό, ίσως –ωστόσο- να περιμέναμε μια πιο διπλωματική γλώσσα.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προφανώς δεν έχει καμία σημασία ποιος έχει δίκιο αλλά πώς θα αυξήσει τα ποσοστά του, αν και τελευταία οι έρευνες δείχνουν το αντίθετο.

Μετά λοιπόν τις ψυχρολουσίες που δέχεται από τις δημοσκοπήσεις αλλά και τις αντιδράσεις από τις θέσεις του στη ΔΕΘ βρήκε ως τομείς αντιπολίτευσης την πετρελαιοκηλίδα και την Eldorado.

Για την μεν πετρελαιοκηλίδα ξεχνά βεβαίως ότι ως κυβέρνηση δεν είχε κάνει κάτι όσον αφορά το Περιβάλλον, την παλαιότητα των πλοίων και τόσα άλλα…

Για την Eldorado από την άλλη πλευρά ταυτίστηκε απόλυτα με την εταιρεία από την αρχή, ακολουθώντας διαφορετική πορεία από την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ταύτιση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός επεκτάθηκε και στον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη, που -καμία έκπληξη- δεν βλέπει καμία περιβαλλοντική καταστροφή ή έστω απειλή.

Με τις περιβαλλοντικές του γνώσεις, ο κ. Γεωργιάδης μας καθησύχασε… υπέρ της εταιρείας!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης που είδε και τους δάσκαλους (ΔΑΚΕ) να αντιδρούν στο ταξικό του όραμα για την παιδεία αλλά και τη ΔΑΠ να βγαίνει στα κάγκελα… θεωρεί πως η κυβέρνηση υποχώρησε και η χώρα διασύρθηκε…

Η χώρα διασύρθηκε επειδή μια εταιρεία ασκεί πολιτική και εκβιάζει…

Αν και η κυβέρνηση –μέχρι στιγμής τουλάχιστον – παραμένει σαφής στη θέση της πως το θέμα των Σκουριών πάει σε διαιτησία, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση αφού η ταύτισή του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν κρύβεται…

«Χαιρετίζω την παραμονή της Eldorado & ρωτώ: Γιατί χρειάστηκε τόσος χαμένος χρόνος, διεθνής διασυρμός & πιέσεις για να γίνουν τα αυτονόητα;», γράφει στο tweet ο κύριος Μητσοτάκης αφού:

1. Θεωρεί δεδομένο ότι είχε σκοπό να αποχωρήσει

2. Θεωρεί δεδομένο πως δεν καταστρέφει το Περιβάλλον

3. Θεωρεί δεδομένο πως μια επιχείρηση μπορεί να εκβιάζει

Ξεχνά επίσης ο κ. Μητσοτάκης όταν λέει "πιέσεις" πως παρά τα διάφορα ρεπορτάζ για συζητήσεις στο Eurogroup, κάτι τέτοιο δεν έγινε αλλά και ούτε καμία πίεση Τριντό προς την ελληνική πλευρά

Όλα έχουν διαψευσθεί, αλλά για τον κύριο Μητσοτάκη, δεν έχει καμία σημασία...

Θεωρεί πως κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά μάλλον έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα...

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.