Το ΒΗΜΑ αποκαθιστά την αλήθεια για τα €3 εκατομμύρια του Καλογρίτσα

Το ΒΗΜΑ αποκαθιστά την αλήθεια για τα €3 εκατομμύρια του Καλογρίτσα

Στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 29 Ιανουαρίου υπήρξε δισέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Ο “κόκκινος εργολάβος”, ο Παππάς και η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ Channel» της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη.

Σε ένα box του δισέλιδου υπήρξε απόσπασμα με τίτλο «Η επιταγή για την έκδοση του Documento» στο οποίο αναφέρεται ψευδώς ότι «Μετά το “φιάσκο” του ΣΥΡΙΖΑ Channel, ο Καλογρίτσας, πάλι με την καθοδήγηση του Παππά, διοχέτευσε τα 3 εκατ. ευρώ της επιταγής Χούρι στην έκδοση της εφημερίδας Documento».

Στην ανάρτηση του θέματος στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας tovima.gr υπάρχει κάτω από το συγκεκριμένο απόσπασμα διευκρίνηση στην οποία αποκαθίσταται η αλήθεια σχετικά με τα 3 εκατομμύρια ευρώ του Καλογρίτσα και αναφέρεται ρητά ότι «Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, δεν προέκυψε από τον σχετικό έλεγχο ότι τα χρήματα αυτά κατέληξαν στο Documento. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών (ΔΕΕΕ) και στην έκθεση που υπέβαλε, επισημαίνεται ότι δεν προκύπτει ότι το ποσό των 3 εκ. ευρώ που έδωσε η CCC στον Χρήστο Καλογρίτσα, διοχετεύθηκε στο Documento».

Διαβάστε ολόκληρη τη διευκρίνηση του Βήματος:

*Διευκρίνιση σχετικά με τη χρηματοδότηση και συμμετοχές στην εφημερίδα Documento. Στο δημοσίευμα «ΣΥΡΙΖΑ Channel: Ο εργολάβος που έμπλεξε με τα πιτσιρίκια», η αναφορά ότι «μετά το «φιάσκο» του ΣΥΡΙΖΑ Channel, ο Καλογρίτσας, πάλι με την καθοδήγηση του Παππά, διοχέτευσε τα 3 εκατ. ευρώ της επιταγής Χούρι στην έκδοση της εφημερίδας «Documento», αφορά τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, δεν προέκυψε από τον σχετικό έλεγχο ότι τα χρήματα αυτά κατέληξαν στο Documento. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών (ΔΕΕΕ) και στην έκθεση που υπέβαλε, επισημαίνεται ότι δεν προκύπτει ότι το ποσό των 3 εκ. ευρώ που έδωσε η CCC στον Χρήστο Καλογρίτσα, διοχετεύθηκε στο Documento.

Διαβάστε επίσης

Η Καλογριτσιάδα για… αρχάριους

Στουρνάρας στο Ειδικό Δικαστήριο: Τα 3 εκατ. ευρώ του Καλογρίτσα δεν πήγαν στο Documento

Το «Πρώτο Θέμα» αποκαθηλώνει το διήγημα Καλογρίτσα για τα €3 εκατ. ευρώ και δικαιώνει το Documento

Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα: Στη τσέπη της οικογένειας Καλογρίτσα τα 3 εκατ. ευρώ της CCC – Πλήρης δικαίωση του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter