Το βραβείο της σιωπής

Το βραβείο της σιωπής

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ρώτησε σήμερα στη Βουλή τον πρωθυπουργό, (η ερώτηση μάλιστα ήταν πολύ άμεση αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης απείχε ελάχιστα από το έδρανο της Βουλής) γιατί στελέχη της ΝΔ, βράβευσαν την επίορκη Εφοριακό της Χαλκίδας. Ο Μητσοτάκης αντί να απαντήσει, σηκώθηκε επιδεικτικά και έφυγε. Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη η εικόνα του πρωθυπουργού που δραπετεύει, αλλά εδώ έχουμε ένα θέμα τιμής και υποψιών, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να απαντήσει.

Ο Βελόπουλος αναφερόταν στο δημοσίευμα του Documento, στο οποίο υπήρχε φωτογραφία της χρυσοχέρας Προϊσταμένης της Εφορίας Εύης Τύλου, να παραλαμβάνει βραβείο από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Σπανάκη και την βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, λίγες μόλις μέρες πριν τη σύλληψη.

Όταν η κοριοί της ΕΛΑΣ κατέγραφαν τους εκβιασμούς του κυκλώματος των Εφοριακών, Σπανάκης και Καραμπατσώλη της απένειμαν βραβείο για την προσφορά της. Αυτό αποτελεί γεγονός φωτογραφημένο το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Θα μπορούσε ωστόσο ο πρωθυπουργός να απαντήσει ότι τα δύο του στελέχη, δεν γνώριζαν τη δράση της. Αυτό θα ήταν μια απάντηση, λογική ίσως, την οποία περιέργως ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να δώσει για να σταματήσει το σούρουρο.

Αντιθέτως, η άρνησή του αναζοπύρωσε τη συζήτηση για τη φωτογραφία. Και μάλλον δικαίως, γιατί ως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από τους λάμποντες και φωτογραφηθέντες δίπλα στην χρυσοχέρα εφοριακό.

Την επομένη του δημοσιεύματος του Documento, το Οικονομικό Επιμελητήριο Χαλκίδας, με επιστολή του, ανέλαβε την ευθύνη της φωτογράφισης, αφού σύμφωνα με όσα διαβεβαίωνε, η βράβευση έγινε με πρωτοβουλία της Διοίκησης και δεν έχει καμία σχέση ο καλός υφυπουργός.

Επειδή όμως δεν έχουμε τρομοκρατικές επιθέσεις για να τρέχει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη, αλλά πολιτικές πράξεις και μηνύματα, καλό θα ήταν τόσο ο υφυπουργός κύριος Σπανάκης όσο και η βουλευτής Εύβοιας κυρία Καραμπατσώλη, όχι μόνο να δώσουν την εξήγησή τους αλλά να καταδικάσουν και τις πράξεις της βραβευθείσας σε κάθε περίπτωση από τα χεράκια τους. Αυτό οφείλουν να το κάνουν ως πολιτικά πρόσωπα, αλλά και για να τελειώνουν οι ψίθυροι που λένε ότι όσο η φωτογραφία με τη συλληφθείσα παραμένει ασχολίαστη, δίνει το μήνυμα πως η κυρία “είναι δικός μας άνθρωπος”. Το συγκεκριμένο μήνυμα το έδινε βέβαια η φωτογραφία και όταν γινόταν η βράβευση σε καθέναν από αυτούς που εκβιάζονταν και την έβλεπαν υπό την πλήρη κάλυψη της εξουσίας , αλλά ας υποθέσουμε ότι οι δύο πολιτικοί δεν γνώριζαν. Τώρα που ξέρουν; Σιωπή; Γιατί;

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κράτος εν κράτει» ο Πιτσιλής, κουρελιάζει το Σύνταγμα, καταργεί νόμους και νομοθετεί με την υπογραφή του

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

Προφυλακίστηκε η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και η διεκπεραιώτρια – Ραγδαίες εξελίξεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter