Η Αθήνα απαντά με αντι-NAVTEX στην νέα τουρκική πρόκληση – Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, λέει το ΥΠΕΞ

Η Αθήνα απαντά με αντι-NAVTEX στην νέα τουρκική πρόκληση – Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, λέει το ΥΠΕΞ

Με νέα αντι-NAVTEX απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ στην νέα τουρκική πρόκληση

Ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε αντι-NAVTEX με αφορμή την νέα παράνομη NAVTEX που εξέδωσε χθες Δευτέρα η Τουρκία για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται και πως η Τουρκία εξακολουθεί «να αγνοεί εκκλήσεις για διάλογο και να κλιμακώνει τις προκλήσεις της»

«Η Τουρκία συνεχίζει να εκπληρώνει πιστά το ρόλο του ταραξία και του παράγοντα αστάθειας στην περιοχή», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, η Τουρκία εξακολουθεί «να αγνοεί εκκλήσεις για διάλογο και να κλιμακώνει τις προκλήσεις της. Να αυτοεγκλωβίζεται στα αδιέξοδα των δικών της επιλογών. Να υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή εξωθώντας τη διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα».

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Βασιζόμενη αποκλειστικά στο Διεθνές Δίκαιο, στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και στους κανόνες καλής γειτονίας, θα συνεχίσει να επιδιώκει συμφωνίες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της με όλες τις χώρες της περιοχής».

«Kαλούμε την Τουρκία να αποστεί από τα καθημερινά παραληρήματα στα οποία επιδίδεται και να εργαστεί για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σουρωτήρι η ελληνική ΑΟΖ 

Αυτή είναι η τέταρτη εβδομάδα που το Oruc Reis, συνοδεία πολεμικών σκαφών, συνεχίζει να διεξάγει έρευνες ανατολικότερα του 28ου μεσημβρινού αμφισβητώντας στην πράξη την επήρεια ελληνικών νησιών, ωστόσο, πέρα από τις αντι-NAVTEX και τις ανακοινώσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ, η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος.

Επί της ουσίας ο πρόεδρος της Τουρκία Ταγίπ Ερντογάν αγνοώντας πλήρως τις αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης «σουλατσάρει» εδώ και ένα μήνα εντός της ελληνικής ΑΟΖ 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter