Τον βαθμό του Αντιπτέραρχου πήραν τιμητικά οι δύο πεσόντες πιλότοι του Φάντομ

Τον βαθμό του Αντιπτέραρχου πήραν τιμητικά οι δύο πεσόντες πιλότοι του Φάντομ

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να αποδώσει την μέγιστη τιμή στους αδικοχαμένους πιλότους του μοιραίου Φάντομ, που συνετρίβη την Δευτέρα, στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατάκολου.

Έτσι, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη κατόπιν πρότασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στους δύο αξιωματικούς , οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης το ύστατο χαίρε απηύθηναν συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος στον συγκυβερνήτη του μοιραίου Φάντομπου συνετρίβη ανοιχτά της Ανδραβίδας, υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Το «παρών» έδωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την 2 Φεβ 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στους παρακάτω Αξιωματικούς Ιπταμένους, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο :

α. Σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου (68342).

β. Υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου (69113).

Διαβάστε επίσης:

Πτώση Φάντομ: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το ύστατο «χαίρε» στον υποσμηναγό Τουρούτσικα (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter