Top 10: Τι βλέπουν οι Έλληνες στο Netflix

Top 10: Τι βλέπουν οι Έλληνες στο Netflix
Πηγή: imdb.com

Τι βλέπει σήμερα ο Έλληνας θεατής στο Netflix; Στο top 10 του προγράμματος της streaming τηλεοπτικής πλατφόρμας για τους Έλληνες χρήστες υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά την τρέχουσα και ειδική από πολλές απόψεις περίοδο.

Πρώτη σε τηλεθέαση έρχεται η ισπανική σειρά «Elite» που βγήκε για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη το 2018 και πλέον ο τρίτος κύκλος έρχεται να σαρώσει τα πάντα στο διάβα των αδίστακτων και καλοθρεμμένων βλασταριών της ισπανικής αφρόκρεμας. Νεανικό θρίλερ με ισόποσες δόσεις δράματος και περιπέτειας που αφορά στις σχέσεις κάποιων μαθητών λυκείου που φοιτούν στο σχολείο Las Encinas όπου συγκεντρώνεται όλη η ελίτ (εξ ου κι ο τίτλος) της ισπανικής κοινωνίας.

Πρωταγωνιστούν αρκετοί ηθοποιοί που συμμετείχαν και στο δημοφιλές «Casa de Papel». To ισπανικό χιτ του Άλεξ Πίνια που έκανε μόδα και πάλι τις ιδιοφυείς ληστείες μαζί με το διαχρονικό – και απολιτίκ τελευταίως- «Bella Ciao» βρίσκεται στην 10η θέση της λίστας με τον 3ο κύκλο που όσο κι αν δεν φτάνει στο υψηλό επίπεδο των δύο πρώτων seasons έχει τη δυναμική από την κεκτημένη ταχύτητα των πρώτων επεισοδίων της «Τέλειας ληστείας».

Στο νούμερο 2 συναντάμε μια ακόμη ισπανική σειρά. Το φρέσκο (παραγωγής 2019 και διάρκειας 13 επεισοδίων) «Toy boy» με πρωταγωνιστές ηθοποιούς από τα «Elite» και «Η τέλεια ληστεία» μπορεί να πάτωσε στην ιβηρική χερσόνησο αλλά εδώ κάνει πάρτι. Τις σαμπάνιες ανοίγει μάλλον ο γυναικείος πληθυσμός που είδε στην ιστορία του κακομοίρη στρίπερ που ενοχοποιείται άδικα για ένα φόνο – ναι, θεωρητικά το σίριαλ αυτό είναι θρίλερ- το κατάλληλο… όργανο για να ξεδιπλωθεί μια ευαίσθητη ιστορία φετιχισμού (!), παρότι οι κριτικοί της Ισπανίας μίλησαν για συντηρητισμό των παραγωγών στις ερωτικές σκηνές όπου απαιτείται τόλμη και γοητεία.

Στην τρίτη θέση άλλη μια νέα σειρά, το ισλανδικό «Valhalla murders» στέκεται επάξια δίπλα στα δημοφιλή σκανδιναβικά αστυνομικά θρίλερ χάρη στην πυκνή ομίχλη και το μυστήριο που καλύπτουν την προσπάθεια ενός αστυνομικού να εντοπίσει ένα σίριαλ κίλερ.

https://www.youtube.com/watch?v=mKwJoo0kItA

Στην τέταρτη θέση το animation «Boss baby» έχει σκληροπυρηνικό ανήλικο κοινό, ενώ στην πέμπτη άλλη μια σειρά μυστηρίου, το «Lost girls» της σκηνοθέτιδος Λιζ Κάρμπους (από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Κόλκερ) αφηγείται τις αγωνιώδεις προσπάθειες μιας μητέρας να βρει τα ίχνη της εξαφανισμένης της κόρης.

Η έκτη θέση είναι μεν έκπληξη (τι γυρεύει ένα ντοκιμαντέρ στην πρώτη δεκάδα;) αλλά όχι και τόσο αν διαβάσουμε τον τίτλο του. To φετινής παραγωγής και άκρως προφητικό docuseries «Pandemic» θα σας αφήσει άφωνους με τις περιγραφές μιας ενδεχόμενης πανδημίας και κυρίως τα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί σε έξι σφιχτοδεμένα επεισόδια με θέμα το εφιαλτικό σενάριο της επόμενης μέρας. Μιας μέρας που δυστυχώς ήρθε πιο γρήγορα από ότι φαντάζονταν οι δημιουργοί της αμερικανικής σειράς.

Ερωτηματικά γεννά η παρουσία στην έβδομη θέση του «Addicted». Πρόκειται για μια σχετικά παλιά (παραγωγής 2014) και ξεχασμένη ταινία χωρίς γνωστούς ηθοποιούς. Τι θέλει λοιπόν εδώ; Η υπόθεση μας ανοίγει τα μάτια καθώς διαβάζουμε: «Η Ζόι έχει ένα τρυφερό σύζυγο, τρία παιδιά και μια τέλεια καριέρα, μέχρι τη στιγμή που γίνεται αχόρταγη για σεξ με άλλους άντρες». Μάλιστα, μάλιστα…

Στην 8η θέση το κωμικό και η περιπέτεια έχουν τον πρώτο λόγο καθώς στην περίπτωση του «Spencer confidential». Ο ήρωας που υποδύεται σπαρταριστά ο Μαρκ Γουόλμπεργκ (αστυνομικός που περνά 5 χρόνια στη στενή αποφυλακίζεται) πασχίζει να βρει τη θέση του σε ένα κόσμο που δεν τον χωράει πλέον. Όλα τα κλισέ του απενοχοποιημένου θεάματος είναι σοφά τοποθετημένα και η διασκέδαση είναι εγγυημένη 1000% στο φιλμ που υπογράφει ο άνισος (αλλά επαρκέστατος εδώ) Πίτερ Μπεργκ.

Τέλος η 9η θέση ανήκει δικαιωματικά στο «Επικίνδυνη αποστολή: Η πτώση» μια από τις καλύτερες και πιο χορταστικές μπλοκμπαστεριές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Η σκηνή της καταδίωξης στο Παρίσι είναι αληθινό έπος ενώ ο τραυματισμός του Τομ Κρουζ στο άλμα των ταρατσών είναι αυθεντικός καθώς «χάρισε» στον σταρ ένα κάταγμα ποδιού! Θυμίζουμε ότι η συνέχεια του φιλμ που γυρίζονταν αυτή την εποχή στην Ιταλία, πήρε αναβολή λόγω του κορoνοϊού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter