Τώρα θυμήθηκε την ενίσχυση της Πυροσβεστικής ο Κικίλιας

Τώρα θυμήθηκε την ενίσχυση της Πυροσβεστικής ο Κικίλιας

Ένω έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άτομα στα πύρινα μέτωπα που έκαιγαν ανεξέλεγκτα τη χώρα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αποφάσισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η πρόσληψη 500 και πλέον, νέων πυροσβεστών που θα ενισχύσουν τις δυνάμεις μας στις δασικές πυρκαγιές» και θα προστεθούν στα «14.040 άτομα, που υπηρετούν στις δυνάμεις πυρόσβεσης».

Αοριστίες Κικίλια πάνω από τις επιτελικές στάχτες (Video)

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της κυβέρνησης όπως και ο πρωθυπουργός μιλούσαν για πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού όσον αφορά τις φωτιές.

Όσον αφορά τα Canadair τόνισε ο υπουργός ότι σταμάτησαν να παράγονται το 2015 και βρίσκονται σε αναμονή να επανεκκινήσει η γραμμή παραγωγής των νέων DHC- 515. «Έχουμε παραγγείλει 8 νέα αεροσκάφη τα οποία όμως θα παραδοθούν σε 3 χρόνια. Δυστυχώς πέραν της ενοικίασης παλιότερων αεροσκαφών δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα. Και στα πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία μπορούν να επιχειρούν πιο στοχευμένα ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, υπάρχει έλλειψη διεθνώς αλλά και εκεί εξετάζουμε τις βέλτιστες λύσεις για την ενίσχυση του στόλου μας».

Μίλησε ξανά για την κλιματική κρίση και συγκεκριμένα για τη φωτιά στη Ρόδο την χαρακτήρισε ως mega πυρκαγιά».

Οι κινήσεις που εξήγγειλε:

1. Eπανασχεδιασμός της πρόληψης και της αντιμετώπισης κυρίως μέσα από την ενίσχυση των αντιπυρικών ζωνών σε δασικές περιοχές

2. Eμπλοκή των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από ένα σύγχρονο οργανωμένο μοντέλο πρόληψης και απόκρισης

3. Aναβάθμιση και οργάνωση της συμμετοχής των εθελοντών και των εθελοντικών οργανώσεων στην πρόληψη και την αντιμετώπιση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter