Τουρκία: Τέσσερις οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου

Τουρκία: Τέσσερις οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου

Και επίσημα τέσσερις είναι οι υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία, καθώς στις 20:00 η ώρα της Δευτέρας 27 Μαρτίου έληξε η προθεσμία για την κατάθεση 100 χιλιάδων υπογραφών από τους υποψήφιους.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK), Αχμέτ Γενέρ, ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου έχουν οριστικοποιηθεί, με τους υποψήφιους να είναι οι Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Μουχαρέμ Ιντζέ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Σινάν Ογκάν.

«Ευχόμαστε αυτή η διαδικασία να είναι επωφελής για το τουρκικό έθνος και την τουρκική δημοκρατία. Ως αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της διαδικασίας υπογραφής, το όργανό μας αποφάσισε να καθορίσει ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι για τις προεδρικές εκλογές και τις βουλευτικές εκλογές της 28ης θητείας που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου 2023 είναι οι Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Μουχαρέμ Ιντζέ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Σινάν Ογκάν με αλφαβητική σειρά και η απόφαση εστάλη για να ανακοινωθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας», τόνισε ακόμη ο Γενέρ.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Χωρίς υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές το φιλοκουρδικό κόμμα HDP

Τουρκία: Αλλαγή σελίδας στον ορίζοντα

Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter