Τουρκία: Τετραετής φυλάκιση σε υψηλόβαθμο στέλεχος του CHP

Τουρκία: Τετραετής φυλάκιση σε υψηλόβαθμο στέλεχος του CHP

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έντεκα μηνών καταδικάστηκε την Πέμπτη η  Τζανάν Καφταντσίογλου, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Καφταντσίογλου, επικεφαλής του κόμματος στον τομέα της Κωνσταντινούπολης, καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 με βάση αναρτήσεις που είχε κάνει στο Twitter στο διάστημα 2012-17, σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 10 ετών με τις κατηγορίες της «τρομοκρατικής προπαγάνδας» και της «προσβολής του αρχηγού του κράτους»

Η 50χρονη πολιτικός παρέμενε ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της έφεσής της από το ακυρωτικό δικαστήριο. Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο αν θα οδηγηθεί πάραυτα στη φυλακή, με την ίδια να αναμένεται να απευθύνει ομιλία έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, όπου  ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε τους 135 βουλευτές του κόμματος να συγκεντρωθούν.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν μερικές βδομάδες τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Τούρκο μαικήνα των τεχνών, επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Οσμάν Καβαλά, που κατηγορήθηκε για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. Επτά συγκατηγορούμενοί του (δικηγόροι, αρχιτέκτονες, δημιουργοί ντοκιμαντέρ και άλλοι) καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 18 ετών επειδή τον υποστήριξαν, αν και επιμένουν ότι δεν έχουν καμία σχέση μαζί του.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Ισόβια στον ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά

Πηγή: Ahval, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter