Τουρκία: Χειροπέδες σε δέκα δημοσιογράφους φιλοκουρδικών ΜΜΕ

Τουρκία: Χειροπέδες σε δέκα δημοσιογράφους φιλοκουρδικών ΜΜΕ

Σε συλλήψεις δέκα δημοσιογράφων φιλοκουρδικών μέσων ενημέρωσης προχώρησε την Τρίτη η τουρκική αστυνομία. Οι εν λόγω συλλήψεις έρχονται μια εβδομάδα αφότου τέθηκε σε ισχύ νόμος που τιμωρεί με φυλάκιση τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Δέκα από τους συναδέλφους μας συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Βαν, το Ντιγιάρμπακιρ, την Ούρφα και τη Μαρντίν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το Συνδικάτο Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGS), συνδέοντας τις εν λόγω συλλήψεις με το νέο νομοσχέδιο.

«Από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος της λογοκρισίας, πραγματοποιήθηκαν επιδρομές σε πολλά σπίτια δημοσιογράφων και και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές». Την ίδια ώρα, το συνδικάτο καταγγέλλει την επιβολή περιορισμών στους συλληφθέντες σε ό,τι αφορά την επαφή τους με τους δικηγόρους τους. «Δεν θα καταφέρετε να ποινικοποιήσετε τη δημοσιογραφία με αυτές τις τακτικές» υπογραμμίζει το συνδικάτο.

Οι συλληφθέντες δημοσιογράφοι, τέσσερις από τους οποίους είναι γυναίκες, εργάζονται για τα φιλοκουρδικά πρακτορεία ειδήσεων Mezopotamya και Jinnews, σύμφωνα με το συνδικάτο των δημοσιογράφων.

Την συμπαράστασή του στους συλληφθέντες δημοσιογράφους εξέφρασε το Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας (IPI), καταδικάζοντας τις τουρκικές ενέργειες και απαιτώντας την απελευθέρωση των δημοσιογράφων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter