Τραγέλαφος: Πρώτοι μάρτυρες οι Δραβίλλας – Ρουμπάτης στην Εξεταστική για τις υποκλοπές Μητσοτάκη

Τραγέλαφος: Πρώτοι μάρτυρες οι Δραβίλλας – Ρουμπάτης στην Εξεταστική για τις υποκλοπές Μητσοτάκη

Φρένο δεν έχει ο θεσμικός κατήφορος της ΝΔ, η οποία ενώ διατυμπανίζει πως θα έρθουν «όλα στο φως» για τις παρακολουθήσεις των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη, κάνει τα πάντα για να επικρατήσει το απόλυτο σκοτάδι, βεβαιώνοντας με αυτήν την ενοχική πρακτική για τις ευθύνες που έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Μετά την άρνηση κλήσης ακόμα και του πρωταγωνιστή του σκανδάλου, Γρηγόρη Δημητριάδη, και τον καθεστωτικό τρόπο επιλογής των βολικών ή απολύτως απαραίτητων μαρτύρων, η πλειοψηφία όρισε ως πρώτους μάρτυρες της Επιτροπής δύο παντελώς άσχετα με την υπόθεση πρώην στελέχη της ΕΥΠ.

Ειδικότερα, στις 10:00 το πρωί της Τρίτης, πρώτος θα περάσει το κατώφλι της Εξεταστικής ο Θεόδωρος Δραβίλλας, ο οποίος ήταν διοικητής της ΕΥΠ επί της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 12:30 ο Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος διαδέχτηκε τον Θ. Δραβίλλα στην ηγεσία της ΕΥΠ κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο όχι μόνο δεν έχουν καμία γνώση επί των παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του δημοσιογράφου, αλλά -σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ορίστηκαν πρώτοι μάρτυρες για να αντιστραφεί πλήρως η ατζέντα.

Κατά τις ίδιες πηγές, η κλήση τους θα αποτελέσει πρόσχημα για διεύρυνση του πεδίου ελέγχου της Εξεταστικής στην υπόθεση Πιτσιόρλα – Σαγιά, με σκοπό να επιτευχθεί η πλήρης συγκάλυψη του πολύκροτου σκανδάλου των υποκλοπών του επιτελικού παρακράτους.

Εν προκειμένω, ενδιαφέρον έχει ότι οι δύο πρώην διοικητές της ΕΥΠ όταν κλήθηκαν για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν κρύφτηκαν πίσω από το απόρρητο και έδωσαν σαφείς απαντήσεις για υποθέσεις που αφορούσαν την Υπηρεσία.

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και ενώπιον της Εξεταστικής, γεγονός που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, ο οποίος απέφυγε να δώσει εξηγήσεις για τα σκανδαλώδη πεπραγμένα του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Πάντως, σύμφωνα με τις απειλές που εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη για να μην ανοίξουν στόματα από την ΕΥΠ, οι Γ. Ρουμπάτης και Θ. Δραβίλλας θα έπρεπε ήδη να… αντιμετωπίζουν δεκαετή κάθειρξη. Μέχρι στιγμής, όμως, η πρώην υπουργός δεν έχει ψελλίσει λέξη επ΄ αυτού.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική: Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από τη συνεδρίαση μετά τη φυγάδευση Μητσοτάκη – Δημητριάδη

Άλλο ένα τεκμήριο ενοχής: Η ΝΔ «πετσόκοψε» τους μάρτυρες της αντιπολίτευσης και «φυγαδεύει» Μητσοτάκη – Δημητριάδη από την Εξεταστική

Επίσημο: Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καλεί τον Μητσοτάκη στην Εξεταστική για τις υποκλοπές

Αντιμέτωποι με 10 χρόνια κάθειρξη Ρουμπάτης – Δραβίλλας; Έτσι λέει η Μπακογιάννη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter