Τραγικός απολογισμός στην Ουκρανία: 90 παιδιά νεκρά από την έναρξη του πολέμου- 2.500 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη

Τραγικός απολογισμός στην Ουκρανία: 90 παιδιά νεκρά από την έναρξη του πολέμου- 2.500 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη

Ενενήντα παιδιά έχουν σκοτωθεί και περισσότερα από 100 έχουν τραυματιστεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ουκρανική γενική εισαγγελία.

«Ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων βρίσκεται στις περιοχές του Κιέβου, του Χάρκοβο, του Ντόνετσκ, του Τσερνιχίβ, του Σούμι, της Χερσώνας, του Μικολάιεβ και του Ζιτομίρ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το Reuters επισημαίνει ότι δεν μπορούσε να επαληθεύσει αμέσως τις πληροφορίες ενώ η Ρωσία αρνείται ότι έχει βάλει στο στόχαστρο αμάχους σε αυτό που αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» για την αποστρατιωτικοποίηση και την «απο-ναζοποίηση» της Ουκρανίας.

Παράλληλα, περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης, της πόλης αυτής στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου, ανέφερε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Ολέκσι Αρέστοβιτς.

Δεν τα κατάφεραν η έγκυος και το μωρό της

Συγκλονιστική είναι και η ιστορία της εγκύου τα πλάνα της οποίας έκαναν τον γύρο του κόσμου όταν η Ρωσία βομβάρδισε το μαιευτήριο όπου επρόκειτο να γεννήσει.

Την είδηση ότι κατέληξε και αυτή και το μωρό μεταδίδει σήμερα το Associated Press. Εικόνες της άτυχης γυναίκας καθώς μεταφερόταν εσπευσμένα σε ασθενοφόρο με φορείο έκαναν τον γύρο του κόσμου μετά την επίθεση της περασμένης Τετάρτης στη Μαριούπολη, που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

 

Όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο, μετά τη ρωσική επίθεση η γυναίκα μεταφέρθηκε σε ένα άλλο νοσοκομείο, ακόμα πιο κοντά στη γραμμή του μετώπου, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με τους γιατρούς, όταν η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι έχανε το μωρό της τους ζήτησε να σκοτώσουν και την ίδια ενώ λίγες ημέρες μετά έφυγε και εκείνη από τη ζωή.

 

Δύο νεκροί από βομβαρδισμό εννιαώροφης πολυκατοικίας

Στόχος τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έγινε ένα ακόμα κτίριο εννέα ορόφων σε προάστιο του Κιέβου το οποίο χτυπήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν βαριά τρεις.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που φέρνουν στη δημοσιότητα ουκρανικά ΜΜΕ το κτίριο έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή μετά και την πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτίριο από τον βομβαρδισμό του.

 

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας το πολυόροφο κτίριο βρίσκεται στη γειτονιά Ομπολόν και χτυπήθηκε από οβίδα γύρω στις 5 τα ξημερώματα.

 

Παράλληλα, ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν και το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Ουκρανίας.

Δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχει συμφωνηθεί να ανοίξουν σήμερα

Κι ενώ βρίσκετα σε εξέλιξη ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων, δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων που έχουν παγιδευτεί σε εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας, στις οποίες περιλαμβάνονται πόλεις κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα και στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ, ανακοίνωσε η ουκρανική κυβέρνηση.

Επίσης θα γίνει άλλη μια απόπειρα για να μεταβεί αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα στην πολιορκημένη Μαριούπολη, σημείωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Θα προσπαθήσουμε για άλλη μια φορά να άρουμε τον αποκλεισμό της μετακίνησης του ανθρωπιστικού κομβόι που μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα σε αυτήν (την πόλη-λιμάνι Μαριούπολη) από το Μπερντιάνσκ (στη νότια Ουκρανία)», σημείωσε σε βιντεοσκοπημένες δηλώσεις της.

Τις τελευταίες μέρες έχουν αποτύχει διάφορες προσπάθειες. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης, έξι ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν στην περιοχή γύρω από το Κίεβο και άλλοι τρεις στην περιοχή Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις για την Τρίτη – Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter