Τραγωδία στα Τέμπη: 16 νεκροί και 85 τραυματίες από τη σφοδρή σύγκρουση τρένων (Photos – Videos)

Τραγωδία στα Τέμπη: 16 νεκροί και 85 τραυματίες από τη σφοδρή σύγκρουση τρένων (Photos – Videos)

Σιδηροδρομική τραγωδία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, έχουν ανασυρθεί 16 νεκροί από το σημείο, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 85, από τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών. Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιβατών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο σημείο της τραγωδίας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι για τον εντοπισμό κι άλλων θυμάτων.

Στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας νοσηλεύονται 60 τραυματίες, εκ των οποίων οι 25 σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, ελαφρά τραυματισμένοι προσήλθαν 10 επιβάτες στο ΑΧΕΠΑ, 5 στο «Γεννηματάς» και άλλοι 5 στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Η διαδικασία απεγκλωβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγεται σε δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος. Γερανοφόρα οχήματα και μηχανουργοί σπεύδουν στο σημείο. Στα Τέμπη μεταφέρονται και γερανοφόρα οχήματα από την Αθήνα, για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στα συντρίμμια.

Διαβάστε σχετικά: Τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση τρένων με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (Videos)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μαρτυρίες επιβατών – «Ακούστηκε μπαμ, το τρένο ήταν γεμάτο» (Videos)

Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

 

«Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για σιδηροδρομικό ατύχημα με πυρκαγιά στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Συγκρούστηκαν εμπορική με επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος με 40 πυροσβέστες και 17 οχήματα. Το ΕΚΑΒ επιχειρεί στο σημείο με 30 ασθενοφόρα συνεχίζοντας το έργο της διάσωσης και της περίθαλψης και συνδράμει η ελληνική αστυνομία.

Σε 16 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί, ενώ στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 85 τραυματίες.Τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και αρκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο της Κατερίνης.

Επίσης σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αττικής. Σε επιφυλακή είναι επίσης και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχτούν τραυματίες.

Επιπλέον, η 1η στρατιά και στρατιωτικές μονάδες στη Θεσσαλία έχουν μπει σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων».

Το χρονικό της τραγωδίας

Αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε με άλλο επιβατικό τρένο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η Hellenic Τrain ανακοίνωσε ότι την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 350 επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Επιπρόσθετα, σε επιφυλακή για να υποδεχθεί τυχόν τραυματίες βρίσκεται και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Στη Λάρισα μετέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και στο σημείο της σύγκρουσης ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, όπως και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Επιβάτες της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη περιγράφουν τις στιγμές από τη σφοδρή σύγκρουση στην ιστοσελίδα onlarissa.gr.

«Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο…», είπε σοκαρισμένη μία επιβάτιδα. «Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…», ανέφερε άλλος επιβάτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter