Τραγωδία στη Λιβύη: Νέο βίντεο θέτει ερωτήματα για ΓΕΕΘΑ – Επέμβαση εισαγγελέα (Video)

Τραγωδία στη Λιβύη: Νέο βίντεο θέτει ερωτήματα για ΓΕΕΘΑ – Επέμβαση εισαγγελέα (Video)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, κάλυψε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, παρά τους ερασιτεχνισμούς του πριν και μετά την τραγωδία στη Λιβύη με τους πέντε νεκρούς.

Ακόμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίθεται ότι «συνέλεξε πληροφορίες μετά από αυτό το τραγικό συμβάν» και κατέληξε ότι «είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα», σύμφωνα πάλι με τον Παύλο Μαρινάκη.

Παρόλα αυτά ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια.

Δεν εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πώς κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα. Από Ενορκη Διοικητική Εξέταση; Από καταθέσεις μαρτύρων; Αν ναι, ποιος και πότε τα έκανε αυτά;

Μήπως ο ίδιος ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, τον οποίο η κυβέρνηση καλύπτει, ενώ τον παρακολουθούσε μέσω της ΕΥΠ, τη διαβεβαίωσε ότι είναι μόνο τροχαίο, επειδή δεν θέλει περισσότερη έρευνα;

Η κυβέρνηση θέλει να απομακρύνει κάθε άλλο ενδεχόμενο και τρέχει να υιοθετήσει το τροχαίο, όμως ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράχθηκε από ελληνικά κανάλια δείχνει μια τραγική εικόνα, που διαψεύδει κάποια από όσα έχει πει το ΓΕΕΘΑ. Τα αυτοκίνητα που φλέγονται είναι σε ευθεία, δεν βλέπουμε στροφή εκεί όπως διαρρέει το ΓΕΕΘΑ.

Επίσης στις δικαιολογίες του ΓΕΕΘΑ γράφτηκε ότι δεν υπήρχε επικοινωνία επειδή κάηκαν τα δορυφορικά τηλέφωνα και δεν είχαν δίκτυο τα κινητά και βλέπουμε έναν Λίβυο να μιλάει σε κινητό.

Το βίντεο φαίνεται να τράβηχτηκε από οδηγό αυτοκινήτου που περνούσε εκείνη τη στιγμή από το σημείο. Στα πλάνα συγκεντρώνεται κόσμος και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού υψώνεται, αφού τα δύο οχήματα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΕΘΑ το αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής κουβαλούσε εξτρά καύσιμα.

Το σημαντικό είναι ότι από τα 19 άτομα της ελληνικής αποστολής τα πέντε σκοτώθηκαν. Το θέμα δεν μπορεί να κλείσει χωρίς να έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις που απαιτεί η ελληνική κοινή γνώμη.

Ερευνα διέταξε ο εισαγγελέας

Προκαταρκτική εξέταση για την τραγωδία στη Λιβύη που στοίχισε τη ζωή σε πέντε  Έλληνες, μεταξύ των οποίων τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η εντολή για έρευνα δόθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αφορά στην εξέταση ανθρωποκτονίας κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ζήτησε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Αντίγραφα από όλη την αλληλογραφία του στρατού
  • Ιατροδικαστικές εκθέσεις
  • Σχετικές αποφάσεις για την αποστολή
  • Σχετικές εισηγήσεις
  • Καταθέσεις μαρτύρων και συναδέλφων
  • Επισύναψη όποιας άλλης αλληλογραφίας σχετίζεται με την υπόθεση από άλλες υπηρεσίες (π.χ ΕΥΠ , Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ)
  • Αλληλογραφία και από το 401 σχετικά με τους τραυματίες
  • Υλικό από την Λιβύη και από τις τοπικές Αρχές

Τα θύματα της τραγωδίας

Δύο νεκροί ήταν τα αδέλφια Μανδαλιού, η Μοίρα-Αντζελα Μανδαλιού και ο Φιλίπ Μανδαλιός, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης που είχαν πάει ως διερμηνείς.

Οι τρεις ένστολοι νεκροί είναι:

  • Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ, της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
  • Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
  • Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Διαβάστε επίσης: Κων. Φλώρος: Ο στρατηγός που μετράει νεκρούς, αλλά ποζάρει στο Instagram

«Καρφιά» ταξίαρχου ε.α. για Λιβύη: «Δεν έγινε αναγνώριση απειλής ούτε εκτίμηση κινδύνου – Εδώ πήγαμε ‘εκδρομή’» (Video)

Ερασιτεχνισμοί του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου πριν και μετά την τραγωδία στη Λιβύη (Photos & Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter