Τραγωδία Τέμπη: «Κενά μνήμης» επικαλείται ο σταθμάρχης – Νέα στοιχεία για τις βάρδιες (Video)

Τραγωδία Τέμπη: «Κενά μνήμης» επικαλείται ο σταθμάρχης – Νέα στοιχεία για τις βάρδιες (Video)

«Κενό μνήμης» ισχυρίστηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι έχει ο σταθμάρχης σχετικά με τους χειρισμούς του, το μοιραίο βράδυ όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Ο 59χρονος που κρατείται στις φυλακές Λάρισας μετά την μαραθώνια απολογία του, φαίνεται μεταξύ άλλων να δήλωσε σίγουρος ότι δεν έδωσε εντολή να ακολουθήσει η αμαξοστοιχία τη γραμμή ανόδου για Θεσσαλονίκη.  Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του ο 59χρονος «επί 20 λεπτά ήταν επιφορτισμένος μόνος του με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας».

Κατά την απολογία του την Κυριακή, υποστήριξε ότι αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Φέρεται να είπε ότι έχουν σοβαρές ευθύνες και άλλα πρόσωπα «δείχνοντας» και προς την πλευρά του δεύτερου σταθμάρχη, η βάρδια του οποίου τελείωνε στις 23.00. Στο κάδρο των ευθυνών βάζει και επιτελείς, κάνοντας λόγο για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

Τι κατέθεσε ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων

Στην τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη κατέθεσε ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων, που ανέλαβε την επόμενη βάρδια από την αυτήν κατά την οποία σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων έμεινε για περίπου 2,5 ώρες στο γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσει από τη μεριά του όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, προσκόμισε το έγγραφο με το αρχικό πρόγραμμα υπηρεσιών των σταθμαρχών που είχαν ορισθεί για τον μήνα Φεβρουάριο.

Το πρόγραμμα υπηρεσιών

Την ίδια ώρα, ο ΣΚΑΪ έδωσε στη δημοσιότητα το πλάνο των βαρδιών του σταθμού Λαρίσης, το λεγόμενο «βαρδιόχαρτο». Οι δύο πρώτες βάρδιες προβλέπουν δύο μόνιμους σταθμάρχες, ενώ στην τρίτη και τελευταία προβλέπεται ένας.

Από το έγγραφο-ντοκουμέντο προκύπτει ότι οι βάρδιες είναι οι εξής:

  • 06:00 – 15:00
  • 14:00 – 23:00
  • 22:00 – 07:00

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Ραγκούσης: Ο Βορίδης προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση για την παράνομη μετάταξη του Σταθμάρχη

Τραγωδία στα Τέμπη: Μαρτυρία διασωθέντα – «Υπήρχαν στο τρένο και άλλοι επιβάτες» (Video)

Σενάρια «αναβολής εκλογών» για Μάιο με την «ελπίδα» επικοινωνιακής ανάκαμψης Μητσοτάκη

Αποκάλυψη Ραγκούση: Χωρίς τηλεδιοίκηση η Λάρισα από το καλοκαίρι του 2019 λόγω πυρκαγιάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter