Τραμπ: Ο Μπαγκντάντι είναι νεκρός

Τραμπ: Ο Μπαγκντάντι είναι νεκρός

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός.

Στο διάγγελμα του στον αμερικανικό λαό, είπε ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, εγκλωβίστηκε σε τούνελ και υπό το κράτος πανικού, ανατίναξε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε.

Έτσι παρέσυρε στο θάνατο και τρία από τα ανήλικα παιδιά του που είχαν εγκλωβιστεί και αυτά στο τούνελ, έξω από την Ιντλίμπ της Συρίας.

Ήταν ένα κυνηγητό, είπε ο Τραμπ, που κράτησε πολλά χρόνια, αλλά οι Αμερικανοί κομάντος κατόρθωσαν να τον εντοπίσουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι δεν υπήρξαν απώλειες από την πλευρά των Αμερικανών.

Το σχεδίαζαν πέντε μήνες

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εργάσθηκαν επί πέντε μήνες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης που είχε στόχο την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, δήλωσε σήμερα ο διοικητής τους.

«Συγκεντρώθηκαν πληροφορίες επί του πεδίου και έγινε ακριβής παρακολούθηση για να εξοντωθεί ο τρομοκράτης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι με μια κοινή επιχείρηση», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι. «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή τη σπουδαία δουλειά», πρόσθεσε στην ανάρτησή του κάνοντας tag τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, στην Ουάσινγκτον, Aμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως η αμερικανική αποστολή εναντίον του Μπαγκντάντι περιλάμβανε δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter