Τραμπ: Οι εταιρείες του έλαβαν 7,8 εκατ. δολάρια από ξένους ηγέτες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του

Τραμπ: Οι εταιρείες του έλαβαν 7,8 εκατ. δολάρια από ξένους ηγέτες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του

Τουλάχιστον 7,8 εκατομμύρια φέρεται να εισέπραξαν επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον Ντόναλντ Τραμπ από 20 ξένες κυβερνήσεις, την περίοδο που ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η εν λόγω αποκάλυψη έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση σχετικής έκθεσης από τους Δημοκρατικούς της επιτροπής εποπτείας της Βουλής.
Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία, η πλευρά του Τραμπ παρουσιάζεται να έλαβε χρήματα ακόμη και από χώρες όπως η Κίνα, απέναντι στην ηγεσία της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ έδειχνε να είναι ιδιαίτερα επικριτικός.

Για την ακρίβεια, ο ασιατικός γίγαντας βρίσκεται πίσω από τον μεγαλύτερο όγκο πληρωμών στις επιχειρήσεις του Τραμπ κατά τη διάρκεια της θητείας του, ξοδεύοντας περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια δολάρια στον Πύργο Τραμπ (Trump Tower) στη Νέα Υόρκη και σε δύο από τα ξενοδοχεία του μεγιστάνα, στην Ουάσιγκτον και το Λας Βέγκας.

Άλλες χώρες στη λίστα ήταν η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Τουρκία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Αφγανιστάν και η Μαλαισία.

Η έκθεση 156 σελίδων που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, έχει τίτλο «White House for Sale: How Princes, Prime Ministers, and Premiers Paid Off President Trump» («Λευκός Οίκος προς πώληση: Πώς Πρίγκιπες και Πρωθυπουργοί πλήρωναν τον Πρόεδρο Τραμπ»).

Η έκθεση σημειώνει ωστόσο, ότι τα ευρήματά της είναι ελλιπή, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ανέλαβαν τον έλεγχο της επιτροπής πέρυσι και σταμάτησαν την έρευνα, την οποία ξεκίνησε το 2016 ο εκλιπών βουλευτής Ελάιτζα Κάμινγκς, όταν ήταν ο επικεφαλής Δημοκρατικός στην επιτροπή.

«Είναι αλήθεια ότι τα 7,8 εκατομμύρια δολάρια αφορούν σίγουρα μόνο σε ένα κλάσμα της συγκομιδής των παράνομων ξένων κρατικών χρημάτων που λάμβανε ο Τραμπ, αλλά ο αριθμός από μόνος του αποτελεί σκάνδαλο και κίνητρο για δράση», τόνισε ο επικεφαλής Δημοκρατικός της Επιτροπής Εποπτείας Τζέιμι Ρασκιν.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Η υδροξυχλωροκίνη που διαφήμιζε ο Τραμπ μπορεί να σκότωσε 17.000 ανθρώπους

Στη δημοσιότητα η λίστα Έπσταϊν: Ντόναλντ Τραμπ, πρίγκιπας Άντριου και Μπιλ Κλίντον – Τα ονόματα που «καίνε»

ΗΠΑ: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη ο Τραμπ μετά το εκλογικό «μπλόκο» από το Μέιν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter