Τρένα: Επιτελικό φιάσκο δίχως τέλος – Επιστροφή στη… μανιβέλα για τη γραμμή από Θριάσιο προς Θεσσαλονίκη

Τρένα: Επιτελικό φιάσκο δίχως τέλος – Επιστροφή στη… μανιβέλα για τη γραμμή από Θριάσιο προς Θεσσαλονίκη

Με επιστροφή στο επιτελικό φιάσκο… της μανιβέλας πραγματοποιήθηκαν από το βράδυ της Τετάρτης και για όλη την Πέμπτη τα εμπορευματικά δρομολόγια της Hellenic Train από το Θριάσιο προς τη Θεσσαλονίκη, διαψεύδοντας την εικόνα επιστροφής στην όποια «κανονικότητα» ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη έναν περίπου μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και κατέδειξε την άθλια κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, από το βράδυ της Τετάρτης καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης ο τοπικός πίνακας χειρισμού τέθηκε εκτός λειτουργίας πιθανότατα εξαιτίας βλάβης, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να συνεχίζονται με… μανιβέλα.

Την ίδια στιγμή εξετάζεται και η επαναδρομολόγηση αμαξοστοιχίας στη γραμμή Αθήνα – Καλαμπάκα είτε το Σάββατο είτε από την προσεχή Δευτέρα.

Την προσεχή Τετάρτη ή Παρασκευή σχεδιάζεται, εφόσον δεν προκύψουν προβλήματα, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος της Αθήνας να φτάσει έως τη Μαγούλα. Ωστόσο για το Κιάτο αν και είχε ανακοινωθεί ότι τα δρομολόγια θα ξεκινούσαν στις 27 Μαρτίου, αυτή θα καθυστερήσει.

Σύμφωνα με του ΟΣΕ στην Hellenic Train, «εντός 2 εβδομάδων θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης όλων των συστημάτων στις σήραγγες αυτές (προς Κιάτο) ενώ ήδη γίνονται εργασίες άμεσης αποκατάστασης (εντός 10 ημερών) του φωτισμού και αερισμού εξόδων αυτών».

Τέλος, όπως ενημέρωσαν οι μηχανοδηγοί μετά από τις σαφείς προειδοποιήσεις που απηύθηναν, ο Οργανισμός έχει δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις για την διέλευση από τις σήραγγες των Τεμπών και Πλαταμώνα, ενώ για τις επικοινωνίες εντός των σηράγγων θα υπάρχει πιστοποιημένος υπάλληλος του ΟΣΕ εντός των αμαξοστοιχιών που θα χρησιμοποιεί το σύστημα GSMR σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και όχι για λόγους κυκλοφορίας καθώς το σύστημα δεν έχει αδειοδοτηθεί – όπως αναφέρει ο ΟΣΕ – για τα εποχούμενα.

Διαβάστε επίσης:

Τρένα: Επιτελικό χάος από την πρώτη ημέρα μετά τα Τέμπη – Τα κενά που αποκαλύπτει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών

Παππάς διαψεύδει τους ισχυρισμούς Γεραπετρίτη: «Ποια τηλεδιοίκηση στη Λάρισα; Σταθμάρχης και… μανιβέλα» (Έγγραφα)

Τρένα: Σταδιακή επανεκκίνηση δρομολογίων – Σαφείς προειδοποιήσεις από τους μηχανοδηγούς

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter