Τρέξιμο στους δρόμους της πόλης: 5 βασικές συμβουλές

Τρέξιμο στους δρόμους της πόλης: 5 βασικές συμβουλές

Ένα από τα πιο γοητευτικά στοιχεία του τρεξίματος είναι πως πρόκειται για μια καθαρά «αστική» συνήθεια. Στις μεγάλες πόλεις ολόκληρου του κόσμου, ένα σωρό δρομείς φοράνε τα παπούτσια τους, κατεβαίνουν στην άσφαλτο και γίνονται ένα με το αστικό τοπίο των αυτοκινήτων και των μεγάλων κτιρίων.

Είτε η διαδρομή σας περνάει μέσα από το πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης είτε κινείστε στις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της, υπάρχουν μια σειρά από κανόνες που πρέπει να τηρείτε.

Μερικοί από τους πιο βασικούς είναι οι εξής:

Φροντίστε να φαίνεστε

Να φοράτε ρούχα με έντονα χρώματα ειδικά αν τρέχετε πριν την αυγή ή μετά το ηλιοβασίλεμα. Τρέξιμο στην πόλη σημαίνει τρέξιμο γύρω από πολλά αυτοκίνητα και ανθρώπους και σίγουρα θα θέλετε να σας βλέπουν.

Φορέστε τα κατάλληλα παπούτσια 

Βρείτε παπούτσια τρεξίματος με την κατάλληλη αντικραδασμική προστασία. Όταν τρέχετε στην πόλη σημαίνει ότι θα έρθετε σε επαφή με μπόλικο τσιμέντο, τούβλα και άλλες σκληρές επιφάνειες, δεν είναι πολύ φιλικές για τα πόδια και τις αρθρώσεις και ειδικά για τα γόνατα. Τα παπούτσια με αυξημένη αντικραδασμική προστασία μπορούν να βοηθήσουν να απαλύνετε τον αντίκτυπο των αρθρώσεων όταν τρέχετε σε τέτοιες επιφάνειες.

Κρατήστε τα αυτιά σας ανοιχτά

Στους περισσότερους αρέσει να συνδυάζουν το τρέξιμό τους με μουσική: φοράνε τα ακουστικά τους και ξεκινάνε. Φυλάξτε αυτή τη συνήθεια για κάποιο πάρκο ή εν γένει κάποιο απομονωμένο μέρος. Στην πόλη δεν είναι σοφή αυτή η επιλογή. Θυμάστε τα αμάξια που αναφέραμε πριν. Δεν αρκεί απλά να μπορούν να σας βλέπουν, πρέπει και εσείς να είστε σε θέση να τα αποφεύγετε. Και όταν δεν ακούτε τους ήχους της πόλης αλλά μουσική, δεν βρίσκεστε σε αυτή τη θέση.

Οι χρήσιμες εφαρμογές

Να έχετε υπόψη σας ότι τα ψηλά κτίρια μπορούν να επηρεάσουν το GPS στο σήμα του ρολογιού σας. Η χρήση εφαρμογών για κινητά, όπως το Strava και το MapMyRun, για να σχεδιάσετε εκ των προτέρων τη διαδρομή σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτή την κατάσταση.

Μην το… παρακάνετε με την πόλη

Εντάξει, για όσους είναι παιδιά της πόλης είναι μια πολύ ελκυστική συνήθεια το να τρέχουν μέσα στην πόλη. Μην το παρακάνετε ωστόσο, βρείτε και άλλα μέρη. Οι μύες σας, οι αρθρώσεις σας και το… μυαλό σας είναι δεδομένο πως θα ανακουφίζονται και θα ανανεώνονται αν τμήμα του προγράμματός σας είναι να αφήνετε τους δρόμους της πόλης μια στις τόσες και να τρέχετε κάπου στη φύση.

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter