Τρέξιμο: Τα σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να αλλάξεις τα παπούτσια σου

Τρέξιμο: Τα σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να αλλάξεις τα παπούτσια σου

Ένας από τους πιο συχνούς πονοκεφάλους των δρομέων είναι ότι τα δρομικά παπούτσια τους αχρηστεύονται σχετικά γρήγορα λόγω της πολύ συχνής χρήσης.

Ειδικά το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι σόλες των δρομικών παπουτσιών χάνει τις ιδιότητές του με αποτέλεσμα να ξεμένουμε από παπούτσια.

Για να είστε σε θέση να καταλάβετε πότε ακριβώς το παπούτσι σας αρχίζει να αχρηστεύεται, δεν έχετε παρά να ρίχνετε μια ματιά στη σόλα και να την παρατηρείτε προσεκτικά.

Το υλικό από το οποίο αποτελείται μοιάζει πολύ στην όψη με σφουγγάρι και ονομάζεται EVA ή (στην πιο περίπλοκη εκδοχή του) οξεικός βινυλεστέρας αιθυλενίου. Όταν το πόδι χτυπά αυτό το υλικό, οι μικροί θύλακες αέρα καταρρέουν ακριβώς όπως το σφουγγάρι αντιδρά όταν συμπιέζεται. Και κάπως έτσι, το παπούτσι δεν απορροφά τους κραδασμούς πια αλλά αντίθετα, αυτό συμβαίνει στο πόδι σας.

Οι δυο πιο πιθανές αιτίες που τα αθλητικά σας παπούτσια φθείρονται είναι οι εξής:

Το βάρος ενός δρομέα:

Όσο περισσότερα κιλά είναι ο δρομέας, τόσο πιο πιθανό είναι να αποσυντεθεί το αποσβεστικό μέρος του παπουτσιού που βρίσκεται στο μέσο της σόλας.

Έλλειψη εναλλαγής ζευγαριών:

Τα παπούτσια σας μπορεί να διαρκούν περισσότερο εάν τα εναλλάσσετε με άλλα ζεύγη. Για την ακρίβεια, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η εναλλαγή δύο ζευγαριών θα τα κάνει να διαρκέσουν περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα με τρία ζεύγη που δεν εναλλάσσονται.

Αλλάζοντας το ζευγάρι παπουτσιών που φοράτε κάθε δεύτερη μέρα, μπορείτε να αποφύγετε κατά 50% τη φθορά αυτού του ενδιάμεσου τμήματος.

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter