Τρόμος στο Μαξίμου για αγροτικές κινητοποιήσεις- Έκτακτη συνεδρίαση υπό τον Μητσοτάκη

Τρόμος στο Μαξίμου για αγροτικές κινητοποιήσεις- Έκτακτη συνεδρίαση υπό τον Μητσοτάκη

Σε κατάσταση τρόμου βρίσκεται το Μαξίμου, καθώς οι αγροτικές κινητοποιήσεις πληθαίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε έκτακτη συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος ενώ συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, καθώς και ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος.

Διαβάστε επίσηςΛάρισα: Αγρότες και τρακτέρ κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις (Videos)

“Δεν επιδιώκουμε την ένταση”

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι “δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα των αγροτών”.

Παράλληλα, στη σύσκεψη παρατέθηκαν οι ενέργειες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη ενίσχυση των αιτημάτων τον αγροτών, τα τελευταία 5 χρόνια. Ο σκοπός είναι η κυβέρνηση να δείξει ότι είναι διαχρονικά δίπλα στους αγρότες. Η αλήθεια είναι ότι πίσω από αυτές τις ενέργειες και την έκτακτη συνεδρίαση, φαίνεται ο πονοκέφαλος που επικρατεί στο Μαξίμου.

Βασικά αιτήματα αγροτών

Από τα βασικά αιτήματα των αγροτών είναι η μείωση του κόστους παραγωγής με επιβολή πλαφόν στα 7 λεπτά ανα Kwh για το αγροτικό ρεύμα, καθώς και οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Οξύνουν τις αντιδράσεις τους οι αγρότες

Οι αγρότες από τη μεριά τους προγραμματίζουν την όξυνση των διαδηλώσεων, καθώς όπως λένε, εάν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους, τίθεται θέμα επιβίωσης. Στη Θεσσαλία τα τρακτέρ θα είναι στους δρόμους και τις επόμενες μέρες, δείχνοντας ότι δεν θα υπάρχει καμία υποχώρηση, εάν η κυβέρνηση δεν λάβει ουσιαστικά μέτρα. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (Κρήτη, Βόρεια Ελλάδα, Λαμία).

Τέλος, την στιγμή που οι αγροτικές κινητοποιήσεις οξύνονται η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και το μέτωπο των φοιτητικών κινητοποιήσεων, για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter