Λάρισα: Αγρότες και τρακτέρ κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις (Videos)

Λάρισα: Αγρότες και τρακτέρ κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις (Videos)

Στην Κεντρική πλατεία Λάρισας κατευθύνονται αυτή την ώρα, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής αγρότες με τα τρακτέρ τους προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου καθώς και για την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεών τους.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα τρακτέρ θα παραμείνουν εκεί για 24 ώρες, μέχρι αύριο Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ενώ εντός της ημέρας ομάδες αγροτών θα μετακινηθούν προς τον κόμβο Πλατυκάμπου, προκειμένου να ενισχύσουν το μπλόκο.

Αύριο Δευτέρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το αγροτικό συλλαλητήριο.

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος τόνισε:

«Συγκεντρωνόμαστε σήμερα εδώ στη Λάρισα και αύριο το μεσημέρι είναι το συλλαλητήριο. Καλούμε τους πολίτες της Λάρισας, αλλά και την κυβέρνηση να ανοίξει τα μάτια της και το μυαλό της ότι έχουμε πρόβλημα και ζητάμε απαντήσεις και λύσεις. Θέλουμε και οικονομικά στοιχεία. Να βοηθηθούν οι πλημμυροπαθείς και να αλλάξει η ΚΑΠ που είναι καταστροφή. Όσο για όσους λένε κάποιοι υποκινούνται από κόμματα, είναι η μεγαλύτερη βλακεία που λέχθηκε τα τελευταία χρόνια».

Ο κ. Γιώργος Μαχάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Θεμάτων δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «οι αγρότες στον θεσσαλικό κάμπο δεν έχουν σπίτια, δεν έχουν χωράφια, έχασαν την ίδια τους τη ζωή», ενώ διαμήνυσε ότι «στην ΑGROTICA θα μας βρουν απέναντί τους».

Ο κ. Γιώργος Παπαστυλιανούδης σημειώνει ότι χιλιάδες ζώα χάθηκαν.  το κόστος παραγωγής έχει φτάσει στο θεό και κανένας δε μας δίνει σημασία και το γάλα θα μας το αγοράζουν κάτω από 1 ευρώ το λίτρο.

Ο Νίκος Καρυπίδης, αγρότης από τη Θεσσαλία, είπε μεταξύ άλλων: «Οι κυβερνώντες κρύβονται πίσω από το κράτος και το κράτος κρύβεται πίσω από την Ευρώπη. Δεν γίνεται να παίξουμε άλλο το κρυφτούλι αυτό, δε γίνεται να τους ανεχτούμε άλλο. Να σκύψουν και να μας βάλουν φάρμακο στις πληγές που έχουμε  πάνω από 25 χρόνια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter