Τροπολογία-δώρο στην πρώην εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τροπολογία-δώρο στην πρώην εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ακάθεκτη συνεχίζει τη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων σε ημέτερους η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μη διστάζοντας να αγνοήσει μέχρι και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ειδικότερα, κατά παρέκκλιση των  κείμενων διατάξεων και παρόλο που το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά, η κυβέρνηση αποφάσισε με τροπολογία να νομιμοποιήσει τις δαπάνες στη G4S, στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων.

Η σύμβαση αφορά την πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων, το γνωστό «βραχιολάκι».

«Με το άρθρο 6 της τροπολογίας επιδιώκετε να τακτοποιήσετε τις πληρωμές της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής προς την G4S, στην οποία ήταν επικεφαλής ο νυν διοικητής της ΕΥΠ o κ. Κοντολέων, για την λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης από 1-1-2022 έως σήμερα» τόνισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Όπως σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος μιλώντας στη Βουλή, «η τακτοποίηση αυτή επαναλαμβάνεται. Είχε προηγηθεί σε προηγούμενο νόμο και τον Μάρτιο του 2022 είχε εκδοθεί υπουργική απόφαση για καταβολή 427.000 ευρώ  στην ίδια εταιρεία. Είχαμε διαφωνήσει και τότε. Με νέα απόφαση τον Απριλίου του 2022 ανατέθηκε και πάλι απευθείας, χωρίς διαγωνισμό, κατά παρέκκλιση του ν. 4412 περί δημοσίων συμβάσεων, στην ίδια εταιρεία του το έργο της ηλεκτρονικής επιτήρησης, με 60.000 ευρώ. Έχετε στήσει μια βιομηχανία και δεν ακολουθείτε την οδό που σας υπέδειξε το ΝΣΚ, να κάνει αγωγή για να πληρωθεί. Επανέρχεστε στο νόθο καθεστώς των απευθείας αναθέσεων και ζητάτε να  πληρωθεί το ποσό κατά παράβαση κάθε ηθικής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΥΠ βρίσκεται από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη υπό την ευθύνη του πρωθυπουργού και για το λόγο αυτό φρόντισε να τοποθετήσει στην ηγεσία της ΕΥΠ πρόσωπα του απόλυτου ελέγχου του, γεγονός που πριν λίγους μήνες οδήγησε στην απομάκρυνση από την Υπηρεσία των μη αρεστών στελεχών στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο «άλωσης» της ΕΥΠ: Η απομάκρυνση των μη αρεστών στελεχών και ο απόλυτος έλεγχος από τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter