Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για 600 ευρώ σε υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας 

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για 600 ευρώ σε υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής την κατάθεση τροπολογίας που θα προβλέπει την παροχή εφάπαξ επιδόματος 600 ευρώ στο υγειονομικό και εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, αλλά και στο προσωπικό καθαριότητας των ΟΤΑ.

Παίρνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση της Μίνας Γκάγκα, η οποία έκανε λόγο για συνθήκες εργασιακής αξιοπρέπειας των υγειονομικών στο ΕΣΥ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως το πρόσφατo επίδομα προς τους ενστόλους έχει σκοπό να «δημιουργήσει την εντύπωση ότι το κράτος είναι πρωτίστως αυταρχικό», ενώ στη συνέχεια ρώτησε ευθέως την υφυπουργό Υγείας αν θα ψηφίσει την τροπολογία που θα καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για ισόποσο επίδομα σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς.

«Στο επόμενο νομοσχέδιο, θα καταθέσουμε τροπολογία για να δοθούν 600 ευρώ στους ήρωες της υγείας και στους ανθρώπους που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας» είπε. Μάλιστα, η τροπολογία θα αφορά αφορά και το προσωπικό καθαριότητα στους ΟΤΑ.

«Θα το ψηφίσετε; Ως υπουργός, ως γιατρός, καταλαβαίνετε την ανάγκη του κόσμου εκεί;

Ένα ναι ή ένα όχι. Εκτός αν θέλετε να ακολουθήσετε τον πρωθυπουργό σας και απλώς να αποχωρήσετε από την αίθουσα…» σχολίασε με νόημα απευθυνόμενος στην κ. Γκάγκα, η οποία επικαλέστηκε την αύξηση που έλαβαν οι υγειονομικοί για να δικαιολογήσει την άρνηση της να στηρίξει την τροπολογία.

Διαβάστε επίσης: Προκλητικός μποναμάς Μητσοτάκη στους ένστολους με το βλέμμα στις εκλογές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter