Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προσπαθεί να μας προκαλέσει

Τσαβούσογλου:  Η Ελλάδα προσπαθεί να μας προκαλέσει

«Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αφού πήρε και την υποστήριξη της Ε.Ε κάνει προκλητικά βήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε συνέντευξη τύπου με τον Αλγερινό ομόλογό του.

Ο ίδιος κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα λέγοντας: «Είπαν πως είναι αλλαγή δυνάμεων στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα στα νησιά αυτά, μπορεί να έχει δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Κι αυτό έχει ένα όριο».

«Εμείς και στις δηλώσεις μας έχουμε πει, δεν παραβιάζουμε το δίκαιο κανενός όμως δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας. Τέτοια βήματα θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα» προειδοποιεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Τέλος, ο Μ.Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι από αυτό θα πάει ζημιά η Ελλάδα».

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού έρχονται έπειτα από μια σειρά προκλητικών δηλώσεων σήμερα, τόσο από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αφού επέκρινε τις χώρες που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως δόλωμα εναντίον της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο υποστήριξε πως «ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να μας σταματήσουν» αλλά και μετά τις δηλώσεις του συμβούλου του που ανέφερε πως οι Έλληνες στρατιώτες θα πεθάνουν στα νησιά από την πείνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter